Stefan Sandström

Maktetik i socialt arbete

Så hanterar du maktförhållanden och etik som chef eller medarbetare

med Stefan Sandström

För dig som innehar någon typ av maktposition i samhället är det viktigt att ha ett tydligt etiskt perspektiv. Detta gäller särskilt dig som arbetar inom människovårdande yrken, till exempel som chef, beslutsfattare eller tjänsteperson. Välkommen på denna livesända utbildning om maktetik i socialt arbete!

Etikens syfte är att reglera förhållanden mellan människor. Den är viktig inte bara för att skydda människor från att bli utnyttjade utan också för att uppnå effektivitet i arbetsuppgifter som annars kan halta till följd av bristande maktetik, maktobalans eller maktmissbruk. Detta är särskilt tydligt i alla former av socialt arbete eller människovårdande verksamheter.

Men trots att de allra flesta är medvetna om vad som är rätt och fel, handlar vi inte alltid etiskt rätt. Vad är det som får oss att handla fel? Hur kan vi välja att handla rätt istället? Detta är en väsentlig fråga som vi ska besvara under denna utbildning om maktetik i socialt arbete.

Välkommen med din anmälan så ses vi online den 25 september!

Praktiska detaljer
Utbildare

Stefan Sandström, leg. psykolog och författare har bl.a. skrivit boken Makten du har – att hantera makt i socialt arbete (Gothia förlag, 2008). Han har medverkat i etiska arbetsgrupper i Sverige och internationellt och har 40 års erfarenhet som utbildare.

Stefan Sandström

Föreläsningen vänder sig till dig som är chef, beslutsfattare, myndighetsperson eller till dig som arbetar inom människovårdande yrken. Du får ny kunskap förmedlad på ett inspirerande och tankeväckande sätt. Tillfälle ges till diskussion, egen reflektion och frågor.

Utbildningen tar bl.a. upp följande:

  • Etiska principer i människovården
  • Makt: överordning och underordning
  • Maktetik
  • Tanke- och känslomönster som leder till maktmissbruk

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Anmäl dig här

Observera att priset för utbildningen avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en person använder samma licens för att se utbildningen debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra deltagare.

Anmälan är bindande men du kan utse en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.
Du har rätten att be oss berätta vilka uppgifter vi har om dig samt att be oss radera dessa om du skulle vilja.

Datum

25 sep 2023

Tid

09:00 - 12:00

Kostnad

2900 kr
Kategori

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.