Om Piku

Vi är det lilla företaget med den stora verksamheten

lkommen till Piku! 

Vår passion är att bidra till förändring och utveckling i samhället genom att sätta nya tankar i rörelse i offentliga verksamheter. Det gör vi genom att skapa högklassiga utbildningar och event för förtroendevalda och tjänstepersoner i hela Sverige.

Även om vi lever i en snabbt föränderlig tillvaro är det lätt att hamna i gamla hjulspår och fastna i tankar och rutiner som inte längre är optimala. Nya tankar, kreativitet, problemlösning, anpassning, motivation och drivkrafter, är det som gör att en organisation lever vidare och utvecklas – och vi på Piku vet hur ni kommer dit!

Hela landet är vårt arbetsfält och utbildning från Piku är ett hantverk som vi designar för varje specifik kund. Vi siktar inte på att vara störst, men däremot bäst! 

Hör av dig till oss så bokar vi in ett förutsättningslöst första möte. Det kan vara dina mest välanvända minuter på länge!
Ingrid Haraldsson
Ingrid Haraldsson
VD

Anledningar att välja oss:

De bästa utbildarna

Pikus över 40 utbildare är specialiserade inom sina områden och tillhör de bästa i Sverige. Därför kan vi garantera kvaliteten på utbildningarna vi erbjuder.

Digital kvalitet

Vi livesänder våra utbildningar med hjälp av en professionell film-och ljudtekniker som ser till att sändningen håller riktigt hög kvalité. Inga suddiga teams-möten eller brusigt ljud!

Över 20 års erfarenhet

Sedan 2001 har tusentals offentligt anställda och förtroendevalda fått utbildning hos oss, och de ska bli många fler! Vi är väl förtrogna med politiskt styrda organisationer och deras behov av utveckling.

Fokus på ert behov

Deltagarnas kunskapsbehov är i fokus när vi designar våra utbildningar, som också kan skräddarsys specifikt efter er arbetsplats. Vi kan alltid vara ert bollplank för idéer och lösningar - oavsett om ni vill köpa utbildning eller ej.

Högaktuellt utbud

När nya lagar ska träda i kraft, när utredningar från Regeringen ska omsättas i verklighet, när något händer som triggar nya rutiner och arbetssätt – då håller vi er uppdaterade. Vi erbjuder högaktuella utbildningar som ger perspektiv och ytterligare kunskap om det som händer i samhället.

Utbildning i hela Sverige

Piku genomför utbildningar i hela Sverige på 14 fasta utbildningsorter, men även på andra order på uppdrag av kommuner och regioner. Dessutom livesänder vi många av våra utbildningar och spelar in dem till vår OnDemand-katalog.

Vanliga frågor

 • Erbjuder Piku något mer förutom utbildningar?

  Vi som jobbar på Piku har god erfarenhet av offentliga verksamheters arbete och delar gärna med oss av våra kunskaper. Står ni inför ett utmanande förändringsarbete? Vill ni förbättra era rutiner eller skapa bättre teamkänsla? Behöver ni ett bollplank för era idéer? Hör i så fall av er till oss! Vi har mycket specialkompetens och bjuder gärna på den, oavsett om ni köper något av oss eller ej. 

 • Hur bestämmer ni vilka ämnen som ni gör utbildningar till?

  Vi har “känselspröt” ute i kommunerna och hör oss för vad som är aktuellt, t.ex. i form av kommande utredningar, nya lagstiftningar och rättsfall. Utifrån det bedömer vi vad som är mest angeläget just nu och vad som kommer vara intressant för flest. Men vi är inte allvetande, kanske vet du något som vi borde arrangera en utbildning om? I så fall får du gärna kontakta oss med dina önskemål.

 • Tar Piku ansvar för viktiga samhällsfrågor?

  Sedan Piku startades har det varit varit självklart att vi ska ta samhällsansvar. Vi gör det genom att låta ungefär 10% av en tjänst ägnas för pro bono-uppdrag, mentorskap för unga, nyföretagare, invandrare och andra människor som behöver stöd på vägen. Vi är också stolta företagspartners till IM Individuell Människohjälp och stöttar deras utbildningsinsatser för barn och unga runt om i världen. Vi har även något som heter Piku & Friends, där du som enskild eller företag kan bidra med valfritt belopp till IM, tillsammans med andra givare via Pikus partnerskap med IM.

 • Vad är Pikus integritetspolicy?

  Du kan läsa vår integritets-och cookiepolicy här.

 • Piku har sedan 2001 levererat utbildningar och har blivit en av de ledande aktörerna i landet som är specialiserade på utbildningar för offentlig sektor. Vi som arbetar i Piku har mångårig erfarenhet från branschen och har mycket hög kännedom om politiskt styrda organisationer och deras förutsättningar, vilket gör oss träffsäkra i våra utbildningserbjudanden.

  Vi har utbildningar på 14 fasta orter i hela landet, och gör därutöver många utbildningar på uppdrag via upphandling och direktförfrågningar. Vid våra livesända events anlitar vi alltid professionell filmare för att kunna leverera den höga kvalitet som vi vill förknippas med.

  Alla Pikus utbildare tillhör Sveriges främsta inom sina respektive specialområden. Genom att de hela tiden förnyar och utvecklar sig kan vi vara en garant för att våra uppdragsgivare får just det de behöver.

  Vår definition på kvalitet är inte att motsvara kundens förväntningar, utan att överträffa dem!

  Med en god planering är hälften vunnet och det kan vara och klokt att ta hjälp utifrån för att underlätta ert förändringsarbete. En organisation är inget annat än människorna i den och får du inte medarbetarna att känna lust för sitt arbete och målen i verksamheten, så sker ingen nämnvärd förändring. Samtidigt är det i människorna som lösningarna och möjligheterna finns! Vi designar t ex:

  • Inspiration och kick-off
  • Chefs- och politikerdagar
  • Workshops
  • Konsultstöd till ledningsgrupp, styrgrupp, projektledare m fl
  • Utbildning med specialprogram för era behov

  För oss på Piku har det alltid varit självklart att företag ska ta samhällsansvar. Vi gör det genom att låta ungefär 10% av en tjänst ägnas för pro bono-uppdrag, mentorskap för unga, nyföretagare, invandrare m fl som behöver hjälp på vägen, gratisföreläsningar mm. Vi är också stolta företagspartners till IM, Individuell Människohjälp och stöttar deras utbildningsinsatser för barn och unga runt om i världen. Vi har något som heter Piku & Friends, där du som enskild eller företag kan bidra med valfritt belopp till IM, tillsammans med andra givare via Pikus partnerskap med IM.

  Kontakta oss

  Du når oss lättast vardagar 8-16 på:

  0734 20 20 29
  marie-louise.frisk@piku.se

  Du kan också kontakta någon i Piku-teamet direkt, se nedan. Klicka på medarbetaren för att se mer info och kontaktinformation.

  Postadress:
  Piku AB
  Dammvägen 1
  246 57 BARSEBÄCK

  Besöksadress: 
  Hyllie Stationstorg 31, vån 6
  215 32 MALMÖ

   

  Jeanette "Zetta" Adolfsson

  Jeanette Adolfsson,
  Projektkoordinator

  Christer Grankvist

  Christer Grankvist,
  Utbildningschef

  Yi-Wen Chen

  Yi-Wen Chen,
  Projektledare

  Ingrid Haraldsson

  Ingrid Haraldsson,
  VD

  Marie-Louise Frisk

  Marie-Louise Frisk, Utbildnings-
  samordnare

  Saga Jonsson

  Saga Jonsson,
  Kommunikatör

  Jeanette "Zetta" Adolfsson

  Jeanette Adolfsson, Projektkoordinator

  Christer Grankvist

  Christer Grankvist, Utbildningschef

  Marie-Louise Frisk

  Marie-Louise Frisk, utbildnings-
  samordnare

  Yi-Wen Chen

  Yi-Wen Chen, Projektledare

  Ingrid Haraldsson

  Ingrid Haraldsson, VD

  Saga Jonsson

  Saga Jonsson, Kommunikatör

  Jeanette "Zetta" Adolfsson

  Jeanette Adolfsson,
  Projektkoordinator

  Jeanette ansvarar för adressregistret som vi använder i våra mejlutskick. Henne kontaktar du t.ex. om du vill få våra nyhetsbrev och utskick eller om du vill avregistrera dig från dem, eller om du kanske har bytt mejladress. 

  Christer Grankvist

  Christer Grankvist,
  Utbildningschef

  Christer kontaktar du när du har frågor och funderingar av alla slag kring utbildningar som berör den offentliga sektorn. Det kan t.ex. handla om utbildningar vi redan bjudit in till, behov av kommande utbildningar eller önskemål om skräddarsydda utbildningar som ska genomföras på er hemmaplan.

  Yi-Wen Chen

  Yi-Wen Chen,
  Projektledare

  Yi-Wen är projektledare för vår kommande BraveTalk-konferens “Mot väpnat våld i Sverige”. Hör av dig till Yi-Wen med frågor och funderingar om konferensen!

  Ingrid Haraldsson

  Ingrid Haraldsson,
  VD

  Ingrid är grundare av Piku! Henne kontaktar du när du har idéer om samarbete med oss, om du vill ha rådgivning kring er verksamhetsutveckling eller diskutera utbildningar. Ingrid ansvarar också för vår konferensverksamhet, bl.a. vår årliga, nationella välfärdskonferens Future and Welfare.

  Marie-Louise Frisk

  Marie-Louise Frisk,
  Utbildningssamordnare

  Marie-Louise är utbildningssamordnare och administratör, d.v.s. ”spindeln i nätet” på Piku. Marie-Louise kontaktar du när du har någon fråga om våra utbildningar (i kalendariet eller ondemand) eller vi ha hjälp med något – stort som smått!

  Saga Jonsson

  Saga Jonsson,
  Kommunikatör

  Saga sköter Pikus externa kommunikation, d.v.s. hemsidor, utskick och sociala medier. Kontakta henne om du har frågor om information som står i våra olika kanaler, eller övriga funderingar om Pikus kommunikation!