En Piku OnDemand-utbildning

Nya regler mot våld och hedersrelaterade handlingar som drabbar barn

Annika Staaf

Nya regler från 1 juni och 1 augusti 2022!

Den 1 juni samt den 22 augusti 2022 trädde flera bestämmelser i kraft som ska skydda barn från hedersvåld, andra hedersrelaterade handlingar och tvångsgifte. Uppdatera dig på ändringarna med denna inspelade föreläsning!

Den 1 juni 2022 uppdateras bestämmelserna som ger brottet hedersförtryck en ny beskrivning och den 1 augusti 2022 ändras och förstärks bl.a. skrivningarna i skolans läroplaner avseende hedersvåld och annat förtryck. Du som jobbar nära barn i exempelvis skola, socialtjänst eller på fritidshem har nu chansen att uppdatera dig på ändringarna och förhindra att fler barn far illa, genom denna inspelade föreläsning med Annika Staaf.

Under utbildningen går vi igenom aktuella lagändringar som trätt i kraft för att förhindra hedersrelaterade handlingar riktade mot barn, med särskilt fokus på de nya bestämmelserna från juni och augusti 2022. Vi går även igenom hur socialtjänst, skola och andra insatser kan samverka och agera vid misstanke om att barn far illa genom exempelvis hedersvåld, resor för tvångsgifte och annat förtryck. 

Välkommen med din beställning!

Annika Staaf

Annika Staaf är jur. kand., fil. dr. i rättssociologi, universitetslektor och docent i rättsvetenskap vid institutionen för socialt arbete, Linnéuniversitetet samt verksamhetsledare för rättsvetenskapligt centrum. Affilierad till Alice Salomon Hochschule, Berlin, Tyskland. Hon har flerårig undervisningserfarenhet inom offentlig rätt, särskilt socialrätt, men även i mänskliga rättigheter vid lärosäten och myndigheter. Hon har även författat läroböcker och vetenskapliga artiklar i ämnena förvaltningsrätt, särskilt socialrätt, mänskliga rättigheter och kriminalvårdsrätt.

Målgrupp

Utbildningen är för personal i skola och fritidshem samt de delar av socialtjänst som arbetar med barn och ungdomar samt förtroendevalda beslutsfattare i berörda nämnder.

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom:

  • Juridiska utgångspunkter, våld, hedersvåld och annat förtryck, vad gäller efter regeländringarna?
  • Vi tar bl.a. upp följande aktuella propositioner och lagar:
    • prop.2021/22:138
    • SKOLFS 2021:5-9
    • SKOLFS 2021:11 
  • Lagstiftning om hedersvåld och om hur skola, vård och socialtjänst bör hantera misstänkt hedersvåld och annat förtryck
  • Diskussion om praktisk tillämpning av bestämmelserna, med utdrag från praxis
Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Suzanne Elmqvist. Foto: Linnea Bengtsson

Assistans med kvalitet: del 2

Längd: 2 tim
Utbildare: Suzanne Elmqvist
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Eleonor Schütt

Assistans med kvalitet: del 1

Längd: 2 tim
Utbildare: Eleonor Schütt
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Administratör i Svenska kyrkan

Administratörspaketet

Äntligen! Flera av Piku Utbildningars inspelade kurser finns nu i ett helt nytt
Administratörspaket för dig och dina kollegor som administrerar i Svenska kyrkan!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.