Search

En inspelad utbildning från Piku

Olika typer av självskadebeteenden

Stefan Sandström

Känn igen skillnaderna och ge bättre behandling!

Många, i likhet med de nationella riktlinjerna, ser självskadebeteenden som ett tämligen enhetligt fenomen, med en gemensam orsaksbakgrund och en lämplig behandling. Så är inte fallet.

Denna utbildning tar fasta på och fördjupar handlar om fyra helt skilda fenomen med helt olika orsaker och bakgrund, och därmed också olika lämpliga behandlingar. Beroende på typ av självskadebeteende får det helt olika betydelse för de drabbade individerna. Om man som behandlare, handläggare m.fl. inte differentierar mellan olika självskadebeteenden, kommer man att lyckas i betydligt mindre utsträckning, och i värsta fall orsaka ännu mer skada.

Stefan Sandström

Stefan Sandström är leg. psykolog och författare till boken Missbruk, trauma och samsjuklighet (Gothia 2019). Stefan har 40 års erfarenhet som utbildare inom alla de verksamheter, och många fler, som den här utbildningen vänder sig till.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som möter människor med självskadebeteenden, till exempel psykiatri, socialtjänst, skola, HVB, LSS, LSS-boenden, missbruksvård m.fl.

Innehåll

Utbildningen tar upp bl.a.:
  • Självskadebeteenden (SSB) – diagnos, demografi
  • Vilka beteenden räknas som självskadebeteenden, definitioner
  • Varför man skadar sig själv
  • Samsjuklighet vid SSB
  • Stereotypt självskadebeteende
  • 3 olika känsloreglerande självskadebeteenden
  • Hur olika självskadebeteenden relaterar till olika underliggande diagnoser.
  • Praktiskt arbete med SSB
  • Aktuell forskning om behandling av SSB
  • Ångest – ett praktiskt effektivt redskap för att behandla den ångest som återfinns i samband med SSB
Välkommen med din beställning!

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Inga extra kostnader tillkommer!

Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

Mikael Bron

Säker hemtjänst

Längd: 3 tim 5 min
Utbildare:Mikael Bron
I hemtjänsten jobbar du ofta ensam och måste lita helt på dig själv i många fall. En besvärlig och hotfull situation kan uppstå där du kan behöva fatta snabba beslut. Här får du verktygen för att göra arbetssituationen i hemtjänsten tryggare.

Beställ »
Annika Staaf

Sammanhållen dokumentation för LSS och äldreomsorg

Längd: 2 tim 30 min
Utbildare: Annika Staaf
Den 1 januari 2023 trädde lagen (2022:913) om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation i kraft, som berör socialtjänstens verksamheter som har hand om äldre personer och personer med funktionsnedsättning. Du som arbetar i dessa verksamheter behöver uppdatera dig på den nya lagen – och det gör du enklast med denna livesända utbildning från Piku!

Beställ »
Emelie Wejdin

Välfärdsteknik i LSS-verksamheter

Längd: 1 tim 40 min
Utbildare: Emelie Wejdin
Brukare inom LSS ska ha samma möjligheter som alla andra att vara aktiva samhällsmedborgare och utvecklas på sina villkor. Mölndals stads vård och omsorg, som nyligen nominerats till European Service Award, är ett utmärkt exempel på hur detta kan se ut i praktiken. Lyssna och inspireras av hur Mölndal jobbar med digitalisering, demokrati och gemenskap, på denna inspelade föreläsning!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.