En Piku OnDemand-utbildning

Borgholmsmodellen

Åke Åkesson Borgholm

Hälsocentralen och hemsjukhuset som blivit en förebild

Borgholms hälsocentral driver projektet ”Hemsjukhuset” tillsammans med Borgholms kommun. Projektet erbjuder patienter i den kommunala hemsjukvården en fast läkarkontakt på hälsocentralen som följer patienten genom alla steg i vården och gör hembesök vid behov. Samverkan mellan hälsocentral, kommunal hemsjukvård och ambulanspersonal ska skapa en tryggare vårdsituation för många äldre i Borgholm. Alla arbetsinsatserna bottnar i att både patienter och personal ska ha tid för tillit och trygghet.

För detta framgångsrika och nyskapande projekt belönades Borgholms Hälsocentral med Mobila Vårdens Pris av bl.a. Linköpings universitet. Idag lyfts verksamheten på Öland fram som en förebild till hur hemsjukvård kan fungera som bäst och hur övergången till en god och nära vård kan se ut. 

Långt ifrån alla har kommit så långt i övergången till en god nära vård som Borgholm och har stor nytta av inspiration från detta imponerande projekt. Denna föreläsning fokuserar på frågan HUR: Hur har Borgholmsmodellen vuxit fram, och kan den återanvändas i andra kommuner?

Åke Åkesson Borgholm

Åke Åkesson, verksamhetschef för Borgholm och Löttorp hälsocentral, leder och utvecklar en verksamhet som är svaret på utredningens förslag om god och nära vård. Han är efterfrågad föreläsare i regioner och kommuner som vill veta mer om Borgholmsmodellen och som ett försök att få en bredare allmänhet att ställa högre krav på God och Nära vård har han tillsammans med Bodil Jönsson skrivit en bok, Tid för Tillit och Trygghet. 

Innehåll

 • Presentation av Borgholm och Löttorp hälsocentral, verksamheten idag – vi följer med läkaren på hembesök och har skypemöte med sjukhusspecialisten, och mycket annat!
 • Fördjupning – Så gick vi tillväga: 
  • Vad är särskilt viktigt att tänka på och göra, om man ska lyckas bra med God och Nära Vård?
  • Schemaläggning av specialister på sjukhuset mm
  • Arbetstider och andra arbetsvillkor
  • Hur får man med sig personal, facket m fl på tåget?
  • Ledarskapet är nyckeln till framgång
  • Fallgropar att undvika
  • Erfarenheter, vad gjorde vi helt rätt och vad skulle vi gjort annorlunda?
Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Entreprenadjuridik utbildning Piku Utbildningar

Vad är entreprenadjuridik?

Entreprenadjuridik kallas även entreprenadrätt och reglerar frågor som rör entreprenader. Lagstiftningen gäller alla parter, det vill säga uppdragstagare, beställare och förhållandet mellan entreprenör och underentreprenör.

Beställ »
Personlig assistans- Piku Utbildningar

Personlig assistans

Om du har en funktionsnedsättning kan du ha rätt till insatsen personlig assistans. Det är ett personligt utformat stöd som utgår från din bostad och hjälper dig att klara ditt dagliga liv. En sådan insats innebär både omvårdnad och stöd. Exempelvis kan du får hjälp med studier, personlig hygien, måltider, kommunikation och fritidsaktiviteter.

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.