En inspelad utbildning från Piku

Borgholmsmodellen

Åke Åkesson Borgholm

Hälsocentralen och hemsjukhuset som blivit en förebild

Borgholms hälsocentral driver projektet “Hemsjukhuset” tillsammans med Borgholms kommun. Projektet erbjuder patienter i den kommunala hemsjukvården en fast läkarkontakt på hälsocentralen som följer patienten genom alla steg i vården och gör hembesök vid behov. Samverkan mellan hälsocentral, kommunal hemsjukvård och ambulanspersonal ska skapa en tryggare vårdsituation för många äldre i Borgholm. Alla arbetsinsatserna bottnar i att både patienter och personal ska ha tid för tillit och trygghet.

För detta framgångsrika och nyskapande projekt belönades Borgholms Hälsocentral med Mobila Vårdens Pris av bl.a. Linköpings universitet. Idag lyfts verksamheten på Öland fram som en förebild till hur hemsjukvård kan fungera som bäst och hur övergången till en god och nära vård kan se ut. 

Långt ifrån alla har kommit så långt i övergången till en god nära vård som Borgholm och har stor nytta av inspiration från detta imponerande projekt. Denna föreläsning fokuserar på frågan HUR: Hur har Borgholmsmodellen vuxit fram, och kan den återanvändas i andra kommuner?

Åke Åkesson Borgholm

Åke Åkesson, verksamhetschef för Borgholm och Löttorp hälsocentral, leder och utvecklar en verksamhet som är svaret på utredningens förslag om god och nära vård. Han är efterfrågad föreläsare i regioner och kommuner som vill veta mer om Borgholmsmodellen och som ett försök att få en bredare allmänhet att ställa högre krav på God och Nära vård har han tillsammans med Bodil Jönsson skrivit en bok, Tid för Tillit och Trygghet. 

Innehåll

 • Presentation av Borgholm och Löttorp hälsocentral, verksamheten idag – vi följer med läkaren på hembesök och har skypemöte med sjukhusspecialisten, och mycket annat!
 • Fördjupning – Så gick vi tillväga: 
  • Vad är särskilt viktigt att tänka på och göra, om man ska lyckas bra med God och Nära Vård?
  • Schemaläggning av specialister på sjukhuset mm
  • Arbetstider och andra arbetsvillkor
  • Hur får man med sig personal, facket m fl på tåget?
  • Ledarskapet är nyckeln till framgång
  • Fallgropar att undvika
  • Erfarenheter, vad gjorde vi helt rätt och vad skulle vi gjort annorlunda?
Välkommen med din beställning!

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Inga extra kostnader tillkommer!

Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

förskola

Förskolepaketet

Att vara chef, teamledare eller medarbetare i dagens förskola handlar om så mycket mer än pedagogik och barns utveckling. Du är inte bara pedagog i barngruppen utan ska också dokumentera, planera, kvalitetssäkra och kanske även leda ditt team. Förskolepaketet är en smidig och prisvärd utbildningslösning för dig som jobbar i förskola och vill bredda din kompetens.

Beställ »
Patrik Kastberg

Kommunernas relation till näringslivet

Längd: 2 tim 30 min
Utbildare: Patrik Kastberg
Hur bör kommuner agera när de samverkar med näringslivet i den egna kommunen? När får kommuner bedriva näringsverksamhet och vad ska kommunerna särskilt tänka på i dessa situationer? Det och flera andra frågor får du svar på i denna föreläsning om kommunernas relation till näringslivet!

Beställ »
Annika Staaf

Socialrätt för politiker

Längd: 3 tim
Utbildare: Annika Staaf
Är du nyvald politiker i socialnämnden? Då behöver du ha koll på lagstiftning som styr ditt ansvarsområde, och vilket ansvar som nämnd, presidium och ordförande har. Denna utbildning täcker in både befintlig, ny och kommande lagstiftning.

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.