Search

En inspelad utbildning från Piku

Borgholmsmodellen

Åke Åkesson Borgholm

Hälsocentralen och hemsjukhuset som blivit en förebild

Borgholms hälsocentral driver projektet “Hemsjukhuset” tillsammans med Borgholms kommun. Projektet erbjuder patienter i den kommunala hemsjukvården en fast läkarkontakt på hälsocentralen som följer patienten genom alla steg i vården och gör hembesök vid behov. Samverkan mellan hälsocentral, kommunal hemsjukvård och ambulanspersonal ska skapa en tryggare vårdsituation för många äldre i Borgholm. Alla arbetsinsatserna bottnar i att både patienter och personal ska ha tid för tillit och trygghet.

För detta framgångsrika och nyskapande projekt belönades Borgholms Hälsocentral med Mobila Vårdens Pris av bl.a. Linköpings universitet. Idag lyfts verksamheten på Öland fram som en förebild till hur hemsjukvård kan fungera som bäst och hur övergången till en god och nära vård kan se ut. 

Långt ifrån alla har kommit så långt i övergången till en god nära vård som Borgholm och har stor nytta av inspiration från detta imponerande projekt. Denna föreläsning fokuserar på frågan HUR: Hur har Borgholmsmodellen vuxit fram, och kan den återanvändas i andra kommuner?

Åke Åkesson Borgholm

Åke Åkesson, verksamhetschef för Borgholm och Löttorp hälsocentral, leder och utvecklar en verksamhet som är svaret på utredningens förslag om god och nära vård. Han är efterfrågad föreläsare i regioner och kommuner som vill veta mer om Borgholmsmodellen och som ett försök att få en bredare allmänhet att ställa högre krav på God och Nära vård har han tillsammans med Bodil Jönsson skrivit en bok, Tid för Tillit och Trygghet. 

Innehåll

 • Presentation av Borgholm och Löttorp hälsocentral, verksamheten idag – vi följer med läkaren på hembesök och har skypemöte med sjukhusspecialisten, och mycket annat!
 • Fördjupning – Så gick vi tillväga: 
  • Vad är särskilt viktigt att tänka på och göra, om man ska lyckas bra med God och Nära Vård?
  • Schemaläggning av specialister på sjukhuset mm
  • Arbetstider och andra arbetsvillkor
  • Hur får man med sig personal, facket m fl på tåget?
  • Ledarskapet är nyckeln till framgång
  • Fallgropar att undvika
  • Erfarenheter, vad gjorde vi helt rätt och vad skulle vi gjort annorlunda?
Välkommen med din beställning!

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Inga extra kostnader tillkommer!

Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

Stefan Sandström

Olika typer av självskadebeteenden

Längd: 3 tim 15 min
Utbildare: Stefan Sandström

Många, i likhet med de nationella riktlinjerna, ser självskadebeteenden som ett tämligen enhetligt fenomen, med en gemensam orsaksbakgrund och en lämplig behandling. Så är inte fallet. Välkommen till denna inspelade utbildning som hjälper dig känna igen & skilja på 4 olika självskadebeteenden!

Beställ »
Emelie Wejdin

Välfärdsteknik i LSS-verksamheter

Längd: 1 tim 40 min
Utbildare: Emelie Wejdin
Brukare inom LSS ska ha samma möjligheter som alla andra att vara aktiva samhällsmedborgare och utvecklas på sina villkor. Mölndals stads vård och omsorg, som nyligen nominerats till European Service Award, är ett utmärkt exempel på hur detta kan se ut i praktiken. Lyssna och inspireras av hur Mölndal jobbar med digitalisering, demokrati och gemenskap, på denna inspelade föreläsning!

Beställ »
Suzanne Elmqvist. Foto: Linnea Bengtsson

Assistans med kvalitet: del 2

Längd: 2 tim
Utbildare: Suzanne Elmqvist
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.