En OnDemand-utbildning från Piku

Rättsliga uppdateringar för socialtjänsten

Annika Staaf

Högaktuell föreläsning för socialtjänstens personal

Varje år revideras flera lagar, förordningar, allmänna råd och andra riktlinjer som påverkar socialtjänstens arbete, samtidigt som nya föreskrifter också tillkommer. Vet du vad som gäller just nu?

Som tjänsteperson inom socialtjänsten har du ett viktigt och tidskrävande uppdrag som gör att du kanske inte har tid att hålla dig uppdaterad på alla rättsliga förändringar. Därför är du varmt välkommen på denna föreläsning som tar upp de viktigaste förändringarna du behöver ha koll på just nu!

Vi fokuserar på de mest betydelsefulla aktuella ändringarna och förslagen samt hur de påverkar eller kommer att påverka socialtjänstens arbete i praktiken. Vi kommer även att gå igenom och diskutera nya vägledande avgöranden som påverkar rättspraxis och även andra avgöranden som kan vara betydelsefulla att känna till. Det finns även tid för en genomgång av hur du kan söka mer information om tolkning och tillämpning av olika rättsliga förändringar.

Annika Staaf

Annika Staaf är universitetslektor, jur kand och fil dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö Universitet. Hon har flerårig undervisningserfarenhet i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt och hälso- och sjukvårdsrätt, men även i mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer vid flera lärosäten och på olika myndigheter.

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till personal inom socialtjänst och andra som kommer i kontakt med socialrättsliga frågor.

Innehåll

Under föreläsningen går vi igenom:

  • Genomförda lagändringar under senare tid.
  • Vilka nya förslag med relevans för socialtjänstens arbete är beslutade eller under beredning?
  • Förändringarnas konsekvenser i teori och praktik
  • Rättsliga avgöranden med betydelse för socialtjänsten – vad gäller just nu?
  • Kort sammanfattning, frågestund och utvärdering av dagen.
Välkommen med din beställning!

Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare.

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut senast dagen efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

brottsförebyggande paketet

Brottsförebyggande paketet

Har din kommun problem med kriminalitet och otrygghet? Vill ni förebygga fler brott och jobba mer effektivt mot kriminalitet? Nu finns ett högaktuellt digitalt paket med alla Pikus föreläsningar för dig som ansvarar för och arbetar med kommunernas brottsförebyggande arbete.

Beställ »
LSS-paketet

LSS-paketet

I mars 2021 uppmanade Socialstyrelsen till ett grundligt kompetenslyft för personal som jobbar inom LSS-verksamheter. Sätt i gång er kompetensutveckling med Pikus digitala utbildningspaket, specialgjort för LSS-personal!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.