En Piku OnDemand-utbildning

Äldre och alkoholmissbruk

Ewa-Karin Ottosson

Om missbruksproblematik och vad som kan göras

Alkoholmissbruk bland äldre är ett seglivat problem som visar tecken på att fortsätta, med allvarliga konsekvenser för både individer, familjer och samhället.

De senaste 20 åren har synen på alkohol blivit friare och lett till en mer alkoholliberal miljö som tyvärr underlättar för den som har beroendeproblematik att fortsätta med sitt missbruk. Pandemin har dessutom förvärrat situationen då ännu fler äldre än tidigare har varit isolerade från vänner och familj.

Denna föreläsning med Ewa-Karin Ottosson tar grepp om missbruksproblematik hos äldre människor med syftet att öka kunskapen om problemets grund och utveckling, samt vilken sorts stöd som borde ges till äldre med missbruk.

Ewa-Karin Ottosson

Ewa-Karin Ottoson är leg. sjuksköterska och KBT-terapeut. Hon är en engagerad, kunnig samt medryckande utbildare som har ett enkelt och tydligt språk. Ewa-Karin har lång erfarenhet av att arbeta med människor i olika organisationer, regioner och kommunal verksamhet och hon har erfarenhet av mycket svåra samtalssituationer från kriser till rena coachningssessioner.

Innehåll

På utbildningen går vi igenom:

  • Rutiner och samarbete i äldreomsorg och socialförvaltning
  • Grundläggande kunskaper om missbruk
  • Missbruksproblematik hos äldre personer – vad utmärker detta och hur upptäcker vi det?
  • Svårigheter vid stöd till äldre personer med missbruk
  • Ett rehabiliterande och stödjande förhållningssätt – arbetsmetoder
  • Etiska dilemman
  • Psykisk ohälsa och missbruk
Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Suzanne Elmqvist. Foto: Linnea Bengtsson

Assistans med kvalitet: del 2

Längd: 2 tim
Utbildare: Suzanne Elmqvist
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Eleonor Schütt

Assistans med kvalitet: del 1

Längd: 2 tim
Utbildare: Eleonor Schütt
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Administratör i Svenska kyrkan

Administratörspaketet

Äntligen! Flera av Piku Utbildningars inspelade kurser finns nu i ett helt nytt
Administratörspaket för dig och dina kollegor som administrerar i Svenska kyrkan!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.