Search

En inspelad utbildning från Piku

Webbtexter i offentlig sektor

Skriv effektiva servicetexter som hjälper läsaren.

Skriver ni webbtexter bara för sakens skull, eller för att spara tid för era besökare? Lär dig skriva texter som når målet och ger rätt service till läsaren på denna populära onlineutbildning.

Personer som besöker en offentlig verksamhets webbsida är sällan där för nöjesläsning. De vill troligtvis ta reda på något särskilt, och innehållet på hemsidan måste hjälpa till att uppfylla detta mål.

Det räcker alltså inte med att rätta några stavfel och sedan klicka Publicera. Man måste gå igenom texten och ställa rätt frågor innan den läggs ut; Vem vänder sig innehållet till? Får läsaren hjälp att hitta det de söker? Ger texten tilltro till verksamheten som ansvarar för sidan?

På denna onlineutbildning lär du dig att skriva texter som når målet, ger rätt service och visar att er verksamhet bryr sig om sina besökare. Du fördjupar din förståelse för vad som gör en bra text och får en konkret arbetsmetod som du kan använda redan nästa dag.

Fredrik Wackå intranät webbtexter

Fredrik Wackå är konsult och har arbetat i över 20 år med strategi, produktion och utvärdering av innehåll på webben. Han har utbildat 1000-tals människor kring webbinnehåll och både skrivit och medverkat i flera böcker på ämnet. Han har även arbetat nära ett stort antal kommuner, regioner och statliga myndigheter.

Målgrupp

Utbildningen är för dig som skriver och/eller publicerar webbinnehåll i offentlig sektor, antingen för dina kollegor eller för besökare på t.ex. en kommuns hemsida.

Innehåll

Under utbildningen får du lära mer om:

  • Exempel på bra och mindre bra servicetexter på nätet – vad är skillnaden mellan bra och dåliga texter?
  • Hur kan du arbeta metodiskt för att säkerställa att texten och innehållet gör rätt saker för läsaren?
  • Hur tar du reda på läsarnas behov?
  • Sökoptimering, tillgänglighet och klarspråk – vad behöver du som skapar service tänka på?
  • Allt är inte en artikel! Hur väljer du rätt sätt att berätta och strukturera innehåll?

Klicka på videon för att provtitta.

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

Beredskapspaketet

Kommunen har till uppgift att etablera och upprätthålla ett fungerande samarbete mellan en mängd olika aktörer som ska samverka i händelse av kriser eller krig. Därtill ska kommunen också planera för att upprätthålla verksamhet som är viktig för totalförsvaret, det vill säga kommunens samhällsviktiga och lagstadgade verksamheter. Att arbeta med eller ansvara för säkerhet och beredskap i en kommun är med andra ord en komplex uppgift.

Beställ »

Trygghet utan tvång

Längd: Kommer snart
Utbildare: Linda Larsson
I denna utbildning får du lära dig hur du går från en otillåten och olaglig tvångsåtgärd och i stället genom pedagogisk planering skapar en tillåten och laglig skyddsåtgärd.

Beställ »

Kommunen – i händelse av kris och krig

Längd: 1 tim, 30 min
Utbildare: Patrik Thomé
Att arbeta med eller ansvara för säkerhet och beredskap i en kommun är med andra ord en komplex uppgift. I många kommuner har man anställt nya personer som ska axla detta ansvar, och det är viktigt att de får tillgång till kunskapen och informationen som uppdraget kräver.

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.