Studieresa Taiwan 2023 Piku Utbildningar

Kostnadsfritt webbinar – Studieresan Taiwan

Vill du veta mer om världens bästa sjukvård?

Kostnadsfritt webinar 22 november, för dig som är intresserad av att studera Taiwans sjukvård på plats, den 6-13 maj 2023!

Det svenska hälso- och sjukvårdssystemet vilar på en 150-årig struktur och står inför många utmaningar idag. Utveckling och effektivisering är nödvändigt för att bl a minska vårdköer och erbjuda en god och jämlik vård i hela landet, men också för att resurserna ska räcka till. Kostnaden för svensk hälso- och sjukvård är omfattande, 11,5% av BNP 2020 (enligt SCB). Men för att utveckla hälso- och sjukvården i rätt riktning behövs input, erfarenheter och ny kunskap. Benchmarking är ett utmärkt tillvägagångssätt: Vi lär av de allra bästa, besöker, samtalar, utbyter erfarenheter och gör djupstudier på plats, på ett mycket fokuserat och strukturerat sätt.
Så var hittar vi världens bästa sjukvård?

Taiwans hälso- och sjukvårdssystem är rankat bäst i världen . Ett litet land med 23 miljoner invånare, som har många likheter med vårt svenska samhälle, men som också är världsledande inom andra viktiga områden.

Hur ser den politiska styrningen av världens bästa sjukvård ut?
Hur leds, styrs och finansieras sjukhusen och klinikerna?
Hur ser sjukvårdssystemet och hur bedrivs hälso- och sjukvården som har:
• 100% vårdval
• Inga vårdköer
• Jämlik vård i hela landet
• Dubbelt så kostnadseffektiv som i Sverige, med endast 6% av BNP (2020)

Den 22 november får du veta mer om vilka studiebesök, föreläsningar mm som kommer att äga rum under veckan i Taiwan. Du får också chans att ställa frågor, ja till och med framföra önskemål om särskilda studiebesök som du gärna vill se i programmet! Det finns fortfarande utrymme för kompletteringar och justeringar.

Varmt välkommen att delta via datorn!

Medverkande

Ingrid Haraldsson , VD Piku Utbildningar

Ingrid Haraldsson VD Piku Utbildningar

Yi-Wen Chen, projektledare Piku Utbildningar

Yi-wen chen projektledare piku utbildningar

Ralph Harlidnationell koordinator for Nätverket Demokrati – Uppdrag – Hälsa samt Nätverket Hälsofrämjande Hälso- och sjukvård (HFS)

Praktiska detaljer

Du kan redan nu läsa mer om studieresan, besöken och föreläsningarna på https://www.piku.se/hem/studieresa-taiwan/ och du kan rekvirera programmet på info@piku.se

Om du gör en icke-bindande intresseanmälan senast 30 november så har du förtur till plats när dessa fördelas. (Gå in på länken ovan)

 

 

Andra frågor? Kontakta Ingrid Haraldsson, Ingrid.haraldsson@piku.se, 0733-530094 

eller Yi-Wen Chen, yi-wen.chen@piku.se

Datum

nov 22 2022
Expired!

Tid

13:00 - 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.