Patrik Kastberg

Kommunal avtalssamverkan

Hur fungerar kommunal avtalssamverkan och vad är fördelarna?

med Patrik Kastberg

Kommuner och regioner kan sedan år 2018 samverka inom ramen för s.k. kommunal avtalssamverkan. Vad innebär detta mer konkret och vilka möjligheter öppnar det upp? Välkommen på onlineföreläsning den 22 november!

Detta är en utbildning för dig som kan komma att stöta på frågor om avtalssamverkan och vill lära dig mer om vad det innebär, både juridiskt och i praktiken.

Vi kommer att ur ett praktiskt perspektiv gå igenom vad avtalssamverkan kan omfatta och vem som kan ingå sådan samverkan. Vad kan och bör ett samverkansavtal innehålla? Hur fungerar egentligen uppsikt och rapportering av sådant samarbete? Hur förhåller sig kommunal avtalssamverkan till upphandlings-lagstiftningen och finns det några möjliga ”genvägar”?

Varmt välkommen med din anmälan så ses vi online den 22 november!

Utbildare

Patrik Kastberg är biträdande chefsjurist på Region Skåne och arbetar särskilt med avtals- och kommunalrättsliga frågor. Patrik håller regelbundet utbildningar för bland annat förtroendevalda och tjänstepersoner om olika frågor med anknytning till kommuner och regioner. Patrik är även författare till böckerna ”Kommunala aktiebolag – en handbok” och ”Kommunallagen – en kommentar” och har skrivit en rad artiklar inom det kommunalrättsliga området.

Patrik Kastberg

Utbildningen vänder sig till tjänstepersoner, handläggare, jurister, förtroendevalda med flera i kommuner och regioner som i sin roll behöver hantera frågeställningar avseende kommunal avtalssamverkan.

Under föreläsningen går vi igenom:

  • Vem kan samverka?
  • Kring vad kan samverkan ske?
  • Vilka beslut och formell dokumentation krävs?
  • Kan man delegera uppgifter till en annan kommun?
  • Vilka krav på uppsikt och rapportering finns enligt lag?
  • Vad bör ett samverkansavtal innehålla?
  • När måste upphandling ske och vad är egentligen ett s k ”Hamburgsamarbete”?
  • Hur är det med offentlighetsprincipen och möjligheten till att överklaga?

Praktiska detaljer

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder och inte kan delta. 

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Datum

nov 22 2022
Expired!

Tid

09:00 - 12:00

Kostnad

2,600.00kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.