Ekonomistyrning kommuner regioner Clas Olsson

En effektiv ekonomistyrning i kommuner och regioner

Presentation av utredningen och dess förslag

med regeringens särskilde utredare Clas Olsson
Utredningen En god kommunal hushållning har överlämnats till regeringen. Ställ dina frågor direkt till utredaren Clas Olsson på vår högaktuella livesändning!

I september 2020 tillsatte regeringen en utredning med syftet att ta fram förslag på ett sammanhållet regelverk för en effektivare ekonomistyrning i kommuner och regioner. Den 22 september 2021 överlämnades betänkandet En god kommunal hushållning till regeringen med förslag på omfattande förändringar av ekonomistyrningen.

Utredningen bedömer att det behövs ändringar på ett antal punkter i det nuvarande regelverket, bland annat för att stärka långsiktigheten i den ekonomiska planeringen och att minska möjligheterna att skjuta upp nödvändiga anpassningsåtgärder när ekonomin är i dåligt skick. Exempelvis föreslås:
  • en ny skrivning i Kommunallagen som även ska omfatta de kommunala företagen
  • ett nytt, långsiktigt sätt att planera för den kommunala ekonomin
  • skärpning av balanskravet och krav på budget

Missa inte chansen att uppdatera dig på utredningen och ställa dina frågor direkt till utredaren! Välkommen med din anmälan så ses vi online den 18 oktober.

Medverkande

Clas Olsson är regeringens särskilde utredare för denna utredning samt generaldirektör vid Ekonomistyrningsverket. Han är välbekant i kommunsektorn genom sitt tidigare arbete som chefsekonom på dåvarande Sveriges Kommuner och Landsting. Nu ger han en unik bakgrund till utredningens arbete och svarar på dina frågor direkt i vår sändning.

Målgrupp

Presentationen är särskilt intressant för ekonomichefer, kommunchefer, andra ledande tjänstepersoner i kommuner och regioner samt förtroendevalda och revisorer.

Praktiska detaljer

Tid: kl. 13:30-15:00 den 18 oktober
Pris: 2000 kr exklusive moms. Faktureras efter anmälan.

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder.
Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.
Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk.
marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Datum

okt 18 2021
Expired!

Tid

13:30 - 15:00

Kostnad

2,000.00kr