Search
Monica Fallesen

Implementering av evidensbaserad praktik

Evidensbaserad praktik för dig i HVB, LSS och äldreomsorg

med Monica Fallesen

Välkommen till Piku Utbildningars livesända fördjupningskurs om Evidensbaserad praktik, för dig som jobbar inom HVB, LSS och äldreomsorg! Här får du lära dig mer om evidensbaserad praktik och hur du kan implementera det i din verksamhet. 

Det finns en föreställning om att det är svårt att arbeta utifrån en evidensbaserad praktik och att det inte finns tillräckligt med forskningsunderlag. Men det stämmer inte – det finns gott om forskning att luta sig på, och det är viktigt att vi har den med oss utöver den lokala kunskapen i våra verksamheter. Syftet med evidensbaserad praktik (även kallat EBP) är att erbjuda bästa möjliga insats till den enskilde utifrån dagens forskning och kunskap, individens personliga kontext och vår erfarenhet som socialarbetare.

Med den vetskapen så blir frågan ”Hur kan vi införa EBP i vår verksamhet?” Just det ska vi fokusera på under denna (fristående) fördjupningskurs om evidensbaserad praktik. Vi går igenom strategier för att övervinna hinder och för att skapa en kultur som främjar ett evidensbaserat förhållningssätt. Det handlar mycket om ledarskap och kommunikation, och du kommer att få verktyg och tekniker för att framgångsrikt integrera den evidensbaserade praktiken i din verksamhet.

Detta är en fördjupningsutbildning som kräver att du redan är bekant med grunderna i evidensbaserad praktik. Vi rekommenderar att du anmäler dig till vår grundkurs den 26 september där du får lära dig allt du behöver, men det är inte ett krav för att delta på fördjupningskursen.

Välkommen med din anmälan!

Praktiska detaljer
Utbildare

Monica Fallesen är egenföretagare och expert inom LSS-frågor. Hon är utbildare på Yrkeshögskolan i Landskrona och har varit regionchef inom Aberia. Hon har också varit affärsområdeschef för LSS i Höganäs kommun och kvalitetsutvecklare inom Attendo under många år. Monica har gedigen kunskap inom LSS där hon också varit verksamhetschef och regionchef.

Monica Fallesen
Målgrupp

Utbildningen vänder sig till chefer, behandlingspersonal, stödpedagoger, kvalitetssamordnare och verksamhetsutvecklare m fl. inom HVB, LSS och äldreomsorg. För denna kurs krävs att du redan är välbekant med grunderna i evidensbaserad praktik.

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Anmäl dig här

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en person använder samma licens för att se utbildningen debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra deltagare.

Fakturering

Date

10 Oct 2024

Time

08:30 - 12:00

Cost

2400 kr exkl moms

Location

Online

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.