Äldreomsorgspaketet

Inspelat utbildningspaket för anställda på boenden och i hemtjänsten

Att locka och behålla personal inom äldreomsorg är en utmaning i många svenska kommuner. Goda kollegor och bra ledarskap är viktigt men så är även möjligheterna till personlig utveckling och kompetensutveckling, som så ofta prioriteras ned i ekonomiskt tuffa tider.

Därför har Piku Utbildningar tagit fram Äldreomsorgspaketet: ett paket med inspelade utbildningar som hjälper er att kompetensutveckla era medarbetare och bli en mer attraktiv arbetsgivare.

I paketet ingår inspelade utbildningar som tar upp olika aspekter på äldreomsorg, allt från kosthållning till kulturmöten och dokumentation – allt för ett riktigt bra pris/person som blir lägre ju fler som deltar. Ni får tillgång till hela paketet i ett helt år och era anställda kan gå utbildningarna var som helst och hur ofta de vill. En mer flexibel eller prisvärd kompetenshöjning går inte att hitta!

Kostnaden för ett årsabonnemang på Äldreomsorgspaketet baserar sig på hur många av era medarbetare som ska vara med. Kontakta oss om ni vill få ett kostnadsförslag eller har andra frågor, så tar vi det därifrån!

Ingrid Haraldsson, VD för Piku Utbildningar
Har du frågor om paketet eller vill du få ett kostnadsförslag? Hör av dig till mig!
Ladda ned som pdf här
Detta ingår i Äldreomsorgspaketet

I aketet ingår nedanstående utbildningar från start. I takt med att fler utbildningar spelas in lägger vi till dem i paketet utan extra kostnad!

Ewa-Karin Ottosson

Äldre och alkoholmissbruk

Längd: 2 tim 20 min
Utbildare: Ewa-Karin Ottosson
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Alkoholmissbruk bland äldre är ett seglivat problem som visar tecken på att fortsätta, med allvarliga konsekvenser för både individer, familjer och samhället. Denna föreläsning med Ewa-Karin Ottosson tar grepp om missbruksproblematik hos äldre människor med syftet att öka kunskapen om problemets grund och utveckling, samt vilken sorts stöd som borde ges till äldre med missbruk.

Läs mer »
Åke Åkesson Borgholm

Borgholmsmodellen

Längd: 1 tim 30 min
Utbildare: Åke Åkesson
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Borgholms hälsocentral driver projektet ”Hemsjukhuset” tillsammans med Borgholms kommun. Projektet erbjuder patienter i den kommunala hemsjukvården en fast läkarkontakt på hälsocentralen som följer patienten genom alla steg i vården och gör hembesök vid behov.Idag lyfts verksamheten på Öland fram som en förebild till hur hemsjukvård kan fungera som bäst och hur övergången till en god och nära vård kan se ut. 

Läs mer »
Annette Söby

Demensbyn i Danmark

Längd: 2 tim
Utbildare: Anette Söby
Pris: 1500 kr (exkl. moms)

Danmark öppnade landets första Demensby mitt den danska småstaden Svendborg redan 2016. Det är ett inhägnat område där boende med minnesproblem tryggt ska kunna röra sig och ha tillgång till en meningsfull vardag.

Läs mer »
Annika Staaf

Dokumentation inom socialtjänstens äldreomsorg

Längd: 2 tim 15 min
Utbildare: Annika Staaf
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Det är en konst att både se och dokumentera en vårdtagares individuella behov. I denna kurs går vi igenom hur vi kan arbeta för att formulera informativa och användbara genomförandeplaner men även fortlöpande anteckningar.

Läs mer »
Eleonor Schütt

God mat på äldre da’r

Längd: 3 tim
Utbildare: Eleonor Schutt
Pris: 1500 kr (exkl. moms)

Socialstyrelsens och Livsmedelsverkets råd och riktlinjer ”Bra måltider i äldreomsorgen” ligger till grund för den här viktiga halvdagsutbildningen

Läs mer »
Stefan Sandström

Hot och våld i offentlig sektor

Längd: 3 tim
Utbildare: Stefan Sandström
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Hur kan du förebygga hotfulla situationer som tjänsteperson/förtroendevald? Hur ska du agera om de inträffar? På denna utbildning går vi igenom detta och mycket mer.

Läs mer »
Lars JO Larsson, ledarutbildning bas i Malmö

Imponerande bemötande

Längd: 1 tim 12 min
Utbildare:Lars JO Larsson
Pris: 1500 kr (exkl. moms)

I en värld där både konsumtionen och konkurrensen ökar, är förmågan att bemöta kunden/medborgaren på ett positivt och professionellt sätt framtidens allra viktigaste konkurrensvapen.

Läs mer »
Hans-Inge Persson Personcentrerad vård

Personcentrerad vård

Längd: 1 tim
Utbildare: Hans-Inge Persson
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Föreläsningen bygger på Hans-Inge Perssons frus sista tid som patient inom den offentliga sjukvården, och speglar med värme arbetet som bedrivs av personalen “på golvet”. Samtidigt lyfts de många bristerna fram och du som åhörare får tips om hur det skulle kunna fungerat istället.

Läs mer »
Hemsjukvård, egenvård och vård på distans God och nära vård

Vård hemma istället för på sjukhus

Längd: 3 t
Utbildare: Anna Nergårdh, Ann-Marie Schaffrath, Sonny Dahl m.fl.
Pris: 1500 kr (exkl. moms)
Varmt välkommen till denna inspelade konferens med temat Vård hemma istället för på sjukhus! Här presenteras några av de bästa metoderna, lösningarna och strategierna för att göra patienten till en aktiv medskapare i sin egen vård. Vi har samlat experter och praktiker för att inspirera ert arbete.

Läs mer »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.