En Piku OnDemand-utbildning

Vad innebär kommunalt partistöd

Patrik Kastberg

Vad får det användas till, vad är lagligt, olagligt och lämpligt?

Partistödet är en viktig del av den lokala demokratin och ges i praktiken ut av alla kommuner och regioner idag. Men vad är partistöd och hur det måste utformas. Vad får det används till och följs användningen upp? Välkommen till denna livesända utbildning där vi går igenom alla frågetecken.

Patrik Kastberg

Patrik Kastberg är biträdande chefsjurist på Region Skåne och arbetar särskilt med avtals- och kommunalrättsliga frågor. Patrik håller regelbundet utbildningar för bl.a. förtroendevalda och tjänstemän om olika frågor med anknytning till kommuner och regioner.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till tjänstepersoner, politiska sekreterare, jurister, förtroendevalda med flera i kommuner och regioner som i sin roll behöver hantera frågeställningar avseende partistöd.

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom:
• Vad är partistöd, vem kan få och vilka villkor gäller?
• Vad säger juridiken och rättsfallen?
• Får kommuner och regioner lämna partistöd och vad får det användas till?
• Vad innebär redovisningsskyldigheten och vad är en granskningsrapport?
• Politiska sekreterare och ungdomspartier – vad gäller?
• Kan partistödet skickas vidare av partierna själva?
• Vad gäller om det blir mindre mandat för ett parti?

Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Riskbedöma

Arbetsmiljö

Om du har en funktionsnedsättning kan du ha rätt till insatsen personlig assistans. Det är ett personligt utformat stöd som utgår från din bostad och hjälper dig att klara ditt dagliga liv. En sådan insats innebär både omvårdnad och stöd. Exempelvis kan du får hjälp med studier, personlig hygien, måltider, kommunikation och fritidsaktiviteter.

Beställ »
Patrik Kastberg

Kommunal avtalssamverkan

Längd: x tim xx min
Utbildare: Patrik Kastberg
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Vad kan och bör ett samverkansavtal innehålla och hur fungerar egentligen uppsikt och rapportering av sådant samarbete? Hur förhåller sig kommunal avtalssamverkan till upphandlingslagstiftningen och finns det några möjliga ”genvägar”?

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.