Emelie Wejdin

Välfärdsteknik i LSS-verksamheter

Inspirerande föreläsning om välfärdsteknik, demokrati och gemenskap i LSS-verksamheter

med Emelie Wejdin

Brukare inom LSS ska ha samma möjligheter som alla andra att vara aktiva samhällsmedborgare och utvecklas på sina villkor. Mölndals stads vård och omsorg, som nyligen nominerats till European Service Award, är ett utmärkt exempel på hur detta kan se ut i praktiken. Lyssna och inspireras av hur Mölndal jobbar med välfärdsteknik, demokrati och gemenskap, på denna livesända föreläsning!

Vad har Demokratiska promenader, Hej-fika, Digital politikerdebatt, Joy-västar, Robotdammsugare, Robotfåglar och Memo planner gemensamt? Jo, de är alla exempel på hur Mölndals stads LSS-verksamheter arbetar med välfärdsteknik för att stötta brukarnas självständighet och personliga utveckling. Här används teknik som underlättar vardagen, men inte ersätter det mänskliga samtalet – tvärtom!

Mölndals stad arbetar aktivt för att brukarna ska erbjudas personlig utveckling utifrån sina egna förmågor och för att de ska kunna delta i samhället, exempelvis genom att rösta i allmänna val och veta vad de lokala politikerna vill åstadkomma. De förbereds t.o.m. inför sin pension genom att de lär sig hantera de digitala tjänster och verktyg som vi alla är omgivna av idag. På så vis kan brukarna vara självständiga, självbestämmande och inte minst en del av samhällets gemenskap.

På denna inspirerande föreläsning får du höra mer om hur Mölndals stads LSS-verksamheter jobbar med välfärdsteknik, demokrati och gemenskap genom b.la. Demokratiska promenader, Hej-fika, Digital politikerdebatt, Studiecirklar för utbildning, Joy-västar, Robotdammsugare, Robotfåglar, Memo planner och mycket annat som ger brukarna ett rikare liv och motverkar utanförskap.

Välkommen med din anmälan senast den 8 januari!

Praktiska detaljer
Utbildare

Emelie Wejdin är verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik och digitalisering i Mölndals stad med 20 års erfarenhet inom vård och omsorg i bagaget. Emelie driver bland annat Teknikbussen, en mobil daglig verksamhet som åker runt i kommunen och visar olika produkter och sprider inspiration om digitalisering, exempelvis VR. Emelie fick 2023 priset som Årets nytänkare av Mölndals Stad. ”Jag som egentligen har min examen i Konst trodde jag skulle arbeta i en helt annan förvaltning, men hjärtat ville annat och nu har jag världens roligaste jobb!” säger Emelie.

Emelie Wejdin

Utbildningen vänder sig till chefer och medarbetare inom LSS, verksamhetsutvecklare samt övriga intresserade.

Under föreläsningen berättar Emelie Wejdin om:

 • Synsätt och mål med verksamheterna inom Funktionsstöd
 • Teknikbussen och Kunskapsfabriken – vad och varför?
 • Hur började vi digitaliseringsresan inom LSS och varför var det viktigt?
 • Välfärdsteknik för utbildning, friskvård och terapi
 • Olika sätt att använda välfärdsteknik i praktiken:
  • Digitala studiecirklar
  • Meningsfullhet för brukarna och avlastning för personal – samtidigt!
  • Utbildning i Livskunskap
  • Mitt val (om att gå och rösta, och veta vem man ska rösta på)
  • Robotfåglar, -katter och -hundar
  • Demokratiska promenader
  • Hej-fika
  • Memo Planner och Handikalender
  • 3D-printer
 • Vad är nästa steg med välfärdsteknik och digitalisering i Mölndals stad?

 

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Anmäl dig här

Vill ni anmäla er till grupp-priset på sammanlagt 5000 kr (exkl moms)?
Kryssa i så fall i “Grupplicens, 5000 kr exkl moms” i slutet på formuläret nedan. Sändningslänk och annan information innan utbildningen kommer att skickas till e-postadressen som ni anger i formuläret.

Anmälan är bindande men du kan utse en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.

Date

08 Feb 2024

Time

13:00 - 15:00

Cost

från 1500 kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.