Eleonor Schütts utbildning Assistans med Kvalitet

Assistans med kvalitet! (Del 1)

Professionella assistenter har multikompetens!

med Eleonor Schütt

Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati.

Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Som personlig assistent är det din uppgift att underlätta för den funktionshindrade, att sköta sig själv. Det kan gälla matinköp, hygien och sköta hemmet men det kan även handla om att hjälpa personen i sin föräldraroll, på arbetsplatsen eller på sina fritidsintressen.

Att arbeta nära en person som behöver hjälp och stöd i vardagen, i dennes hem, kräver kunskap om en mängd olika områden för att assistansen ska vara kvalitativ och bra. Det krävs ibland fingertoppskänsla att veta hur man i jobbet som personlig assistent ska förhålla sig i olika situationer; när ska jag ta plats och när ska jag vara ”en fluga på väggen”? Ekonomi, förvaltning av egendom, livsmedelshygien och hållbarhetstänkande ingår också i assistentjobbet, och den kunskapen är viktig för att bidra till ett bra liv för den som får stöd.

Välkommen till en helt ny, specialdesignad utbildning för personliga assistenter!

Detta är den första delen som handlar om mat, livsmedel, inköp med mera.

Utbildare

Eleonor Schütt är matkonsult och även en mycket uppskattad föreläsare med gedigen erfarenhet av att utbilda och informera om mat och hälsa, för personal inom äldreomsorg, LSS och förskola/skola

Eleonor Schütts utbildning Assistans med Kvalitet

Assistansanordnare, personliga assistenter, arbetsledare, koordinatorer och samordnare i offentlig och privat regi.

EKONOMI OCH HUSHÅLLNING

Bakgrund En måltid består av många delar innan den slutligen serveras, allt från att planera vad som ska tillagas, inköp, förvaring, tillagning till efterarbete. Det är också viktigt att ha god kunskap kring livsmedelshygien för att på vis säkerställa att säker mat serveras. Ekonomin är också en del i måltidspusslet, att laga mat så ekonomiskt som möjligt i kombination att det är gott och näringsriktigt. I ekonomidelen ligger även matsvinnshanteringen som spelar stor roll för den enskildes ekonomi. Ytterligare en viktig del som inte får glömmas bort är även pusselbiten Matglädje. Som utbildare arbetar vi med att förmedla kunskap på ett lättsamt sätt men som bygger på vetenskaplig grund. Att omvandla den teoretiska kunskapen till var det blir praktiskt är en viktig del i föreläsningen.

 

 • Inköp, ekonomi och planering av måltider
  • Det smarta med att göra matsedelsmall; ekonomi, variation och matsvinn
  • Säsongsanspassning, fryst eller färskt
 • Matlagning
  • Mat- och dryckesval kopplade till svenska matråd
  • Inspiration till enkla och goda recept med hjälp av t ex receptapparna MatGlad och MatGlad-helt- enkelt som kan användas av personal men även av personer med funktionsvariationer.
  • Tips vid matlagningen med tanke på ekonomi, energi och miljö
  • Resträtter
 • Livsmedelshygien och tvättkunskap
  • Basala hygienrutiner
  • Förvaring
  • Kyl- och frystemperaturer
  • Begreppen Bäst före – Sista förbrukningsdag
  • Diskning Tvätthantering
 • Svårigheter och dilemman i assistansjobbet (diskussion och erfarenhetsutbyte)

Delta

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Datum

jan 26 2023

Tid

13:00 - 16:00

Kostnad

1,800.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.