En inspelad utbildning från Piku

Lex Lilla Hjärtat och relaterade regeländringar

Annika Staaf

Viktig utbildning för handläggare, barnavårdsutredare m.fl.

Vad måste du som handläggare veta i utredningar som handlar om ett barns välbefinnande? Hur påverkar regeländringar kopplade till Lex Lilla Hjärtat ditt arbete? Uppdatera dig på gällande regelverk med denna onlineföreläsning.

Utredningar hos socialtjänsten har flera gånger slutat med det otänkbara: att barnet far illa eller till och med mister livet. Fallet Lilla Hjärtat är ett sådant fall som slutade mycket tragiskt, fallet Yara ett annat.

Fler tragiska utfall kan undvikas med bättre rutiner och högre kunskapsnivå hos alla inblandade. Det är av största vikt att man vet hur regelverken ser ut, hur de samspelar och vad de senaste rättsfallen dikterar. Vi tar även upp regeländringar som var på väg att träda in vid inspelningstillfället. Välkommen att beställa denna onlineföreläsning med mycket viktig kunskap för handläggare, barnavårdsutredare vid socialtjänsten och andra som ska bejaka barnets bästa!

Utbildningen spelades in i samband med ovan nämnda regeländringar år 2022.

Annika Staaf

Annika Staaf är jur. kand. och fil. dr. i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Hon har en flerårig undervisningserfarenhet i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt och hälso- och sjukvårdsrätt, men även i mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer vid flera lärosäten och på olika myndigheter. Hon har författat ett flertal läroböcker och vetenskapliga artiklar i ämnena förvaltningsrätt, särskilt socialrätt, mänskliga rättigheter och kriminalvårdsrätt. 

Målgrupp

Utbildningen är till för personal i socialtjänst, hälso- och sjukvård och skola som arbetar med barn och ungdomar. 

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom: 

  • Vad säger de aktuella reglerna och rättsfallen? 
  • Kommande regler under 2022 om krav på överväganden om flyttningsförbud – vad säger de? Vad innebär de för ditt arbete? 
  • Uppföljningsansvar och drogtester för vårdnadshavare inför tvångsvårdens upphörande – vilka krav ställer detta? På vem? 
  • Vad innebär det när vård enligt LVU upphör? 
Välkommen med din beställning!

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Inga extra kostnader tillkommer!

Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

Mikael Bron

Säker hemtjänst

Längd: 3 tim 5 min
Utbildare:Mikael Bron
I hemtjänsten jobbar du ofta ensam och måste lita helt på dig själv i många fall. En besvärlig och hotfull situation kan uppstå där du kan behöva fatta snabba beslut. Här får du verktygen för att göra arbetssituationen i hemtjänsten tryggare.

Beställ »
Annika Staaf

Sammanhållen dokumentation för LSS och äldreomsorg

Längd: 2 tim 30 min
Utbildare: Annika Staaf
Den 1 januari 2023 trädde lagen (2022:913) om sammanhållen vård- och omsorgsdokumentation i kraft, som berör socialtjänstens verksamheter som har hand om äldre personer och personer med funktionsnedsättning. Du som arbetar i dessa verksamheter behöver uppdatera dig på den nya lagen – och det gör du enklast med denna livesända utbildning från Piku!

Beställ »
Stefan Sandström

Olika typer av självskadebeteenden

Längd: 3 tim 15 min
Utbildare: Stefan Sandström
Många, i likhet med de nationella riktlinjerna, ser självskadebeteenden som ett tämligen enhetligt fenomen, med en gemensam orsaksbakgrund och en lämplig behandling. Så är inte fallet. Välkommen till denna inspelade utbildning som hjälper dig känna igen & skilja på 4 olika självskadebeteenden!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.