En Piku OnDemand-utbildning

Lex Lilla Hjärtat och kommande regeländringar

Annika Staaf

Viktig utbildning för handläggare, barnavårdsutredare m.fl.

Vad måste du som handläggare veta i utredningar som handlar om ett barns välbefinnande? Hur kommer de nya regeländringarna påverka ditt arbete? Uppdatera dig på gällande regelverk med onlineutbildning.

De senaste åren har flera utredningar hos socialtjänsten slutat med det otänkbara: att barnet far illa eller till och med mister livet. Fallet Lilla Hjärtat är ett sådant fall som slutade mycket tragiskt, fallet Yara ett annat.

Fler tragiska utfall kan undvikas med bättre rutiner och högre kunskapsnivå hos alla inblandade. Det är av största vikt att man vet hur regelverken ser ut, hur de samspelar och vad de senaste rättsfallen dikterar. Det är dessutom lagändringar på väg som ska ta till vara barnets bästa och kommer att vara mycket viktig kunskap för handläggare, barnavårdsutredare vid socialtjänsten och andra som ska bejaka barnets bästa.

Detta är en inspelad utbildning för dig som vill uppdatera dig på de senaste regelverken och därmed förebygga att fler barn råkar illa ut – anmäl dig redan idag!

Annika Staaf

Annika Staaf är universitetslektor, jur kand och fil dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö Universitet. Hon har flerårig undervisningserfarenhet i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt och hälso- och sjukvårdsrätt, men även i mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer vid flera lärosäten och på olika myndigheter.

Målgrupp

Utbildningen är till för personal i socialtjänst, hälso- och sjukvård och skola som arbetar med barn och ungdomar. 

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom: 

  • Vad säger de aktuella reglerna och rättsfallen? 
  • Kommande regler under 2022 om krav på överväganden om flyttningsförbud – vad säger de? Vad innebär de för ditt arbete? 
  • Uppföljningsansvar och drogtester för vårdnadshavare inför tvångsvårdens upphörande – vilka krav ställer detta? På vem? 
  • Vad innebär det när vård enligt LVU upphör? 
  • Egna frågeställningar och önskemål 
Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Entreprenadjuridik utbildning Piku Utbildningar

Vad är entreprenadjuridik?

Entreprenadjuridik kallas även entreprenadrätt och reglerar frågor som rör entreprenader. Lagstiftningen gäller alla parter, det vill säga uppdragstagare, beställare och förhållandet mellan entreprenör och underentreprenör.

Beställ »
Personlig assistans- Piku Utbildningar

Personlig assistans

Om du har en funktionsnedsättning kan du ha rätt till insatsen personlig assistans. Det är ett personligt utformat stöd som utgår från din bostad och hjälper dig att klara ditt dagliga liv. En sådan insats innebär både omvårdnad och stöd. Exempelvis kan du får hjälp med studier, personlig hygien, måltider, kommunikation och fritidsaktiviteter.

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.