En Piku OnDemand-utbildning

Kommunal avtalssamverkan

Patrik Kastberg

Vad innebär det och vilka möjligheter finns?

Vad kan och bör ett samverkansavtal innehålla och hur fungerar egentligen uppsikt och rapportering av sådant samarbete? Hur förhåller sig kommunal avtalssamverkan till upphandlingslagstiftningen och finns det några möjliga ”genvägar”? 

 

Kommuner och regioner kan sedan år 2018 samverka inom ramen för s k kommunal avtalssamverkan. Detta är något som fått allt större genomslag i jakten på rationalitet och effektivisering. Men vad innebär det mer konkret? Och vilka möjligheter öppnar de nya bestämmelserna om avtalssamverkan upp?

Inom ramen för denna utbildning kommer vi ur ett praktiskt perspektiv gå igenom vad avtalssamverkan kan omfatta och vem som kan ingå sådan samverkan.

 

Patrik Kastberg

Patrik Kastberg är biträdande chefsjurist på Region Skåne och arbetar särskilt med avtals- och kommunalrättsliga frågor. Patrik håller regelbundet utbildningar för bl.a. förtroendevalda och tjänstemän om olika frågor med anknytning till kommuner och regioner.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till tjänstemän, handläggare, jurister, förtroendevalda med flera i kommuner och regioner som i sin roll behöver hantera frågeställningar avseende kommunal avtalssamverkan.

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom:

• Vem kan samverka?
• Kring vad kan samverkan ske?
• Vilka beslut och formell dokumentation krävs?
• Kan man delegera uppgifter till en annan kommun?
• Vilka krav på uppsikt och rapportering finns enligt lag?
• Vad bör ett samverkansavtal innehålla?
• När måste upphandling ske och vad är egentligen ett s k ”Hamburgsamarbete”?
• Hur är det med offentlighetsprincipen och möjligheten till att överklaga?

Välkommen med din beställning!

Grupprabatt: Är ni flera som vill se utbildningen? Vi ger 15% rabatt för grupper på minst 10 deltagare och 25% rabatt för grupper på minst 50 deltagare. 

För dig som är intresserad av minst 5 utbildningar hänvisar vi till vårt förmånliga Mixpaket som du hittar här

När du köper en OnDemand-utbildning hos Piku får du tillgång till kursen på vår digitala utbildningsplattform. Inloggning skickas ut nästkommande vardag efter beställning. Licensen för kursen gäller i 30 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut.

Fler OnDemand-utbildningar för dig

Suzanne Elmqvist. Foto: Linnea Bengtsson

Assistans med kvalitet: del 2

Längd: 2 tim
Utbildare: Suzanne Elmqvist
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Eleonor Schütt

Assistans med kvalitet: del 1

Längd: 2 tim
Utbildare: Eleonor Schütt
Pris: 1500 kr (exkl moms)
Att vara personlig assistent är ett förtroendeuppdrag som kräver insikt och empati. Med den här digitala utbildningen vässar du din kompetens och ditt assistansjobb kommer att bli ännu bättre och mer uppskattat!

Beställ »
Administratör i Svenska kyrkan

Administratörspaketet

Äntligen! Flera av Piku Utbildningars inspelade kurser finns nu i ett helt nytt
Administratörspaket för dig och dina kollegor som administrerar i Svenska kyrkan!

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.