Ditte Brorson

Våldets väsen – våldsförebyggande arbete med förövare

För dig som arbetar med våld i nära relationer

med Ditte Brorsson

Våld i nära relationer är inte främst ett relationsproblem, utan ett personligt problem hos den som är våldsam. Därför är det viktigt att arbeta med förövarna. Välkommen på en livesänd utbildning om varför förövare använder våld mot sina nära och hur man kan hjälpa dem att sluta!

Om vi vill minska våld mot barn och vuxna i familjer, så måste vi minska antalet människor som brukar våld mot sina nära. Den 9 juni 2021 fattade riksdagen beslut om en ändring i socialtjänstlagen som innebär att socialnämnden ska verka för att den som utsätter eller har utsatt en närstående för våld eller andra övergrepp ska ändra sitt beteende. Förändringen började gälla 1 augusti 2021.

Denna utbildning tar upp olika teoretiska perspektiv på våld samt praktiska och konkreta övningar som du kan använda när du som professionell har samtal med personer som vill sluta bruka våld.  Vi tar t.ex. upp exemplet Danmark som kommit långt med resultatskapande metoder för det förebyggande arbetet.

Välkommen med din anmälan så ses vi online den 3 oktober!

Praktiska detaljer
Utbildare

Ditte Brorson är psykolog i Danmark och har arbetat med våld i nära relationer i många år. Tidigare har hon arbetat med våldsutsatta kvinnor men på senare år har hon specialiserat sig på arbetet med förövarna. Ditte är en av grundarna till föreningen Institut Mod Vold, som erbjuder stöd till våldsdrabbade. Hon arbetar även i Lev Uden Volds program för våldsutövare och hon har en privat klinik där klienterna är förövare. Utöver det erbjuder Ditte både utbildning och handledning. I sitt arbete med förövare hämtar Ditte Brorson inspiration från främst Kanada och Norge som har lyckats väl med sina metoder.

Ditte Brorson
Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till dig som arbetar med stöd och behandling kopplat till våld i nära relationer, inom socialtjänst, på behandlingshem, brottsofferjourer, kvinnojourer m fl.

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Anmäl dig här

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en person använder samma licens för att se utbildningen debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra deltagare.

Anmälan är bindande men du kan utse en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.
Du har rätten att be oss berätta vilka uppgifter vi har om dig samt att be oss radera dessa om du skulle vilja.

Datum

03 okt 2023

Tid

13:00 - 15:30

Kostnad

2800 kr exkl moms
Kategori

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.