studieresa till Demensbyn i Svendbord

Studieresa demensbyn

Europas mest kända och väletablerade demensbyar.

En dags studieresa med buss från Malmö till Karlborg i Danmark, där man har en hel by för dementa äldre och där personalens arbetssätt är helt unikt! Karlsborg tar emot många utländska studiebesök och är en av Europas mest kända och väletablerade demensbyar.

Ett värdigt liv med kvalitet eller en inhägnad låtsasvärld?
Följ med på studieresan. Om du gillar konceptet med demensby, eller om du bara vill inspireras av en mycket välutbildad och specialiserad personal som har ett helt unikt arbetssätt, spelar mindre roll. Här är många idéer att ta med hem till den egna verksamheten.

Danmark öppnade landets första Demensby mitt i den danska småstaden Svendborg redan 2016.
Det är ett mycket stort inhägnat område där boende med minnesproblem tryggt kan  röra sig och får tillgång till en meningsfull vardag. Inomhus finns ett ”ströget” med bl.a. skönhetssalong, herrum, musikrum, motionsrum, café, affär och secondhandbutik. Allt detta för att återskapa det vardagsliv som de boende hade innan de fick diagnosen. Det handlar om att leva ett värdigt liv med god livskvalitet. 

Det är så Danmark vill ta hand om den allt ökande andelen av befolkningen som får demens. Är det inte så vi resonerar även i Sverige? Jo, självklart – men danskarna ligger ett steg före.

Välkommen till en intressant och inspirerande studieresa till en demensvård av högsta klass, med ett unikt arbetssätt!

Guide

Annette Söby är leg. sjuksköterska, har varit chef för två olika vårdcentraler och är sedan 2016 projektledare på Bryghuset, Svendborg demensby. Annettes passion är att se till att de äldre inspireras och har tillgång till ett stort utbud av aktiviteter, fester och vardagliga sysslor. Det handlar om att se den enskilda människan bakom sjukdom och beteende och att ta reda på vad som är meningsfullt för individen och att därigenom stötta det friska hos honom/henne.

Följ med på studieresa till demensbyn i danmark

Chefer, politiker och medarbetare som är nyfikna på konceptet med demensby eller bara vill studera ett fantastiskt och professionellt arbetssätt.

Chefer, politiker och medarbetare som är nyfikna på konceptet med demensby eller bara vill studera ett fantastiskt och professionellt arbetssätt.

Praktiska detaljer

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.

Tider samt mer detaljer kring bussresa meddelande efter anmälningstidens utgång. 

 

För mer information:

Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094

Datum

apr 25 2023

Kostnad

3,200.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.