Annika Staaf

Rättsliga uppdateringar för socialtjänsten

Högaktuell föreläsning för personal i socialtjänsten

med Annika Staaf
Varje år revideras flera lagar, förordningar, allmänna råd och andra riktlinjer som påverkar socialtjänstens arbete, samtidigt som nya föreskrifter också tillkommer. Vet du vad som gäller just nu?

Som tjänsteperson inom socialtjänsten har du ett viktigt och tidskrävande uppdrag som gör att du kanske inte har tid att hålla dig uppdaterad på alla rättsliga förändringar. Därför är du varmt välkommen på denna livesändning som tar upp de viktigaste förändringarna du behöver ha koll på just nu!

Vi fokuserar på de mest betydelsefulla aktuella ändringarna och förslagen samt hur de påverkar eller kommer att påverka socialtjänstens arbete i praktiken. Vi kommer även att gå igenom och diskutera nya vägledande avgöranden som påverkar rättspraxis och även andra avgöranden som kan vara betydelsefulla att känna till. Det finns även tid för en genomgång av hur du kan söka mer information om tolkning och tillämpning av olika rättsliga förändringar.

Anmäl dig idag så ses vi online den 15 december!

Utbildare

Annika Staaf är universitetslektor, jur kand och fil dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö Universitet. Hon har flerårig undervisningserfarenhet i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt och hälso- och sjukvårdsrätt, men även i mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer vid flera lärosäten och på olika myndigheter.
Annika Staaf

Livesändningen vänder sig till personal inom IFO, LSS för barn/unga, avd. för barn, unga och familj samt familjerätten och myndighetsenheten inom socialtjänsten.

  • Genomförda lagändringar under senare tid
  • Vilka nya förslag med relevans för socialtjänstens arbete är beslutade eller under beredning?
  • Förändringar i Föräldrabalken, t.ex. nya regler om informationssamtal, gemensam vårdnad m.m.
  • Förändringarnas konsekvenser i teori och praktik
  • Rättsliga avgöranden med betydelse för socialtjänsten – vad gäller just nu?
  • Kort sammanfattning, frågestund och utvärdering av dagen

Praktiska detaljer

Välkommen med din anmälan! Livesändningen är den 15 december kl. 9-12. Priset är 2600 kr (exkl moms) per deltagare och faktureras efter anmälan. Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder.
Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen från oss håller hög kvalité.
Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk.
marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Datum

dec 15 2021
Expired!

Tid

09:00 - 12:00

Kostnad

2,600.00kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.