Christian Arnbom

Skyddat boende

Det Socialtjänstlagen inte säger

med Christian Arnbom
Socialnämnden ansvarar för att erbjuda skyddat boende till utsatta personer, exempelvis barn och kvinnor som bevittnat eller utsatts för våldshandlingar. Skyddat boende som stödåtgärd blir tyvärr allt vanligare.

I takt med detta berör beslut om skyddat boende allt fler yrkesgrupper – men läser man i socialtjänstlagen så finns inte termen skyddat boende. Därför måste du som arbetar med denna fråga vara välbekant med vilka paragrafer som ska tillämpas och vilka förutsättningarna är för att bevilja enskilda insatser i form av skyddat boende.

Välkommen på denna livesända utbildning där vi reder ut hur socialtjänstlagen ska appliceras på frågor om skyddat boende, och även hur socialtjänsten ska förhålla sig till polis, skola, anhöriga och andra som vill ha kontakt med den utsatte personen. Vi tar även upp hur socialtjänsten ska agera när någon avviker från boendet eller bryter reglerna för boendet, samt vem som kan fatta beslut i frågorna. Efter utbildningen är du bättre rustad för att ta rätt beslut när du möter frågor om skyddat boende för utsatta människor.

Vi ses online den 12 oktober!

Utbildare

Christian Arnbom advokat och delägare med bred och gedigen kunskap om de juridiska ramverken som påverkar offentlig verksamhet. Han har över tio års erfarenhet av att biträda den kommunala sektorn med kunskap och rådgivning om t.ex. myndigheters bemötande av rättshaverister, rättssäkerhet och skadestånd.
Utbildningen passar chefer, handläggare, socialsekreterare, jurister, vårdpersonal, skolledare, förskolepersonal och pedagogisk personal.
Under utbildningen går vi bland annat igenom:
  • Socialnämndens skyldigheter att ordna skyddat boende
  • Beslut och förutsättningar enligt socialtjänstlagen för insatsen
  • Upphävande av beslut
  • Skydd för barn och unga
  • Kopplingarna till och samverkan med polis och skola
  • Hantering av när någon avviker från boendet
  • Vardagsarbetet och förhållningssättet
  • Offentlighet och sekretess
Du som deltar kommer även kunna ställa frågor och få svar under sändningen.

Välkommen den 12 oktober 2021 kl 13.00 – 16.30 på Pikus digitala plattform. Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en filmtekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Priset är 2800 kr (exkl. moms) per deltagare och faktureras efter anmälan. Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder.

Priset avser en användarlicens, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information om utbildningen, kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk:

marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Datum

okt 12 2021

Tid

13:00 - 16:30

Kostnad

2,800.00kr

Platser

Online

Arrangör

Piku