Anna Melle hedersrelaterat förtryck utbildare

Palliativ vård i ett mångkulturellt samhälle

Viktig kunskap som fattas i grundutbildningen

med Anna Melle

Kulturell kompetens skapar trygghet i mötet med patient och närstående, men i mötet mellan personer med olika kulturell eller etnisk bakgrund uppstår lätt missförstånd och konflikter.

Sverige är ett mångkulturellt land och så kommer det också att förbli. Därför behövs ökad kunskap om likheter och skillnader mellan olika kulturer, särskilt inom vården. Allt fler äldre vårdas inom den kommunala omsorgen och den palliativa vården. Här leder mötet mellan olika kulturer ibland till problem. Närstående till en patient kan t.ex. missförstå vårdtagaren eller tvärt om, vilket kan leda till konflikter eller misskommunikation som hade kunnat förebyggas.

Med en bättre förståelse för varandras kulturer, vanor och traditioner kan många vardagssvårigheter undvikas. Fördjupa din förståelse med denna föreläsning om kulturskillnader inom den palliativa vården, och förbättra relationen till patienter och anhöriga! 

Välkommen med din anmälan så ses vi online den 27 oktober.

Utbildare

Anna Melle är en uppskattad föreläsare med entusiasm och medryckande energi som föreläser runt om i landet! Hon har bred erfarenhet av det mångkulturella svenska samhället och föreläser bl.a. om kulturmöten, kulturkrockar och bemötande inom vården. Anna är legitimerad gymnasielärare, men har även arbetat som undersköterska och tolk, och har mer än 40- års erfarenhet av integrationsarbete. Hon är även författare till flera böcker.

Anna Melle hedersrelaterat förtryck utbildare

Utbildningen är för dig som jobbar inom hälso- och sjukvård i regioner och kommuner.

Under utbildningen går vi igenom främst detta:

  • Vilken kunskap behöver du ha för att möta och vårda patient och närstående med olika kulturella bakgrunder på bästa sätt?
  • Folk från Mellanöstern och Afrika kommunicerar ofta genom kroppsspråk. Hur uttrycker de känslor kring smärta, sorg och död?
  • Det räcker inte att förmedla information skriftligt och sakligt. Hur gör du med patienter som inte pratar samma språk när du skall informera/samtala med dem?

Vi ger också utrymme för frågor från deltagarna.

 

Praktiska detaljer

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder och inte kan delta.

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

Datum

okt 27 2022

Tid

13:30 - 16:30

Kostnad

2,400.00kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.