Caterina Carreman

Ny avfallsförordning

En översiktlig genomgång av de senaste förändringarna

med Caterina Carreman

Som ett led i Sveriges implementering av EU:s avfallspaket kommer nu flera ändringar av avfallsförordningen. Har du t.ex. koll på den utökade anteckningsskyldigheten och Naturvårdsverkets avfallsregister?

Förändringar i avfalls-och miljöfrågor får allt större betydelse i vårt samhälle, och det är därför viktigt att regelsystemen hanteras rätt. I november 2020 trädde flera förändringar av avfallsförordningen i kraft, som bl.a. innebär en ökad anteckningsskyldighet till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.

Nyheterna i avfallsförordningen har väckt en hel del oklarheter och frågetecken, som vi nu vill räta ut med denna livesända utbildning. Målet är att du ska få en översiktlig bild av de ändringar i förordningen som kommit under 2020 och nu gäller i praktiken, så att du kan vara trygg med att din arbetsplats följer dem på rätt sätt. Experten Caterina Carreman rätar vi ut oklarheterna och besvarar vanliga frågor som kan dyka upp.

Välkommen att delta via din dator den 23 mars!

Utbildare

Caterina Carreman är advokat och specialiserad på miljörätt, speciell fastighetsrätt och arbetsmiljö. Hon har drygt 10 års erfarenhet av miljörättsliga frågeställningar samt arbete med tillståndsprocesser för miljöfarlig verksamhet inom såväl basnäring som energibranschen.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig särskilt till förtroendevalda och tjänstepersoner som arbetar med avfalls- och miljöfrågor.

Under utbildningen kommer vi ta upp: • Nya avfallsförordningen sedan sommaren 2020 • Producentansvar enligt de nya reglerna • Kommunalt avfall enligt de nya reglerna • Avfallsregistret enligt de nya reglerna Du kommer självklart kunna ställa frågor till Caterina och få svar under sändningen.
23 mars 2021 kl 09.00 – 12.00 på Pikus digitala plattform. Vi genomför utbildningen i 40 min-pass med 5 min emellan. Sista anmälningsdatum är den 9 mars. Anmälan är bindande. Utse gärna ersättare vid förhinder. Priset är 2 600 kronor (exkl moms) per deltagare och faktureras efter anmälan. Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en filmtekniker på plats som ser till att ljud och bild håller hög kvalité. För mer information om utbildningen, kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk: marie-louise.frisk@piku.se +46 734 20 20 29
 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

mar 23 2021

Tid

09:00 - 12:00

Kostnad

2,600.00kr