Annika Staaf

För barnets bästa: Lex Lilla Hjärtat och kommande regeländringar

Viktig utbildning för handläggare, barnavårdsutredare m.fl.

med Annika Staaf

Vad måste du som handläggare veta i utredningar som handlar om ett barns välbefinnande? Hur kommer de nya regeländringarna påverka ditt arbete? Uppdatera dig på gällande regelverk med denna livesändning!

De senaste åren har flera utredningar hos socialtjänsten slutat med det otänkbara: att barnet far illa eller till och med mister livet. Fallet Lilla Hjärtat är ett sådant fall som slutade mycket tragiskt, fallet Yara ett annat.

Fler tragiska utfall kan undvikas med bättre rutiner och högre kunskapsnivå hos alla inblandade. Det är av största vikt att man vet hur regelverken ser ut, hur de samspelar och vad de senaste rättsfallen dikterar. Det är dessutom lagändringar på väg som ska ta till vara barnets bästa och kommer att vara mycket viktig kunskap för handläggare, barnavårdsutredare vid socialtjänsten och andra som ska bejaka barnets bästa.

Detta är en utbildning för dig som vill uppdatera dig på de senaste regelverken och därmed förebygga att fler barn råkar illa ut – anmäl dig idag så ses vi online den 7 april!

Utbildare

Annika Staaf är universitetslektor, jur kand och fil dr i rättssociologi samt docent i socialt arbete, inriktning rättsvetenskap vid Fakulteten för Hälsa och samhälle, Malmö Universitet. Hon har flerårig undervisningserfarenhet i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt och hälso- och sjukvårdsrätt, men även i mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer vid flera lärosäten och på olika myndigheter.

Annika Staaf
Utbildningen är till för personal i socialtjänst, hälso- och sjukvård och skola som arbetar med barn och ungdomar.

Under utbildningen går vi igenom:

  • Vad säger de aktuella reglerna och rättsfallen?
  • Kommande regler under 2022 om krav på överväganden om flyttningsförbud – vad säger de? Vad innebär de för ditt arbete?
  • Uppföljningsansvar och drogtester för vårdnadshavare inför tvångsvårdens upphörande – vilka krav ställer detta? På vem?
  • Vad innebär det när vård enligt LVU upphör?
    Egna frågeställningar och önskemål

Praktiska detaljer

Välkommen med din anmälan! Utbildningen är den 7 april 2022 kl. 9:00-12:00. Priset är 2600 kr (exkl moms) per deltagare och faktureras efter anmälan. Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder. Sista anmälningsdatum är den 24 mars.

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk.
marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Datum

apr 07 2022
Expired!

Tid

09:00 - 12:00

Kostnad

2,600.00kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.