Marie Niljung Psykisk Ohälsa Suicidprevention

Förebygg suicid och våga fråga

Alla kan rädda ett liv – lär dig hur!

med Marie Niljung

Varje år i Sverige tar omkring 1 500 personer sitt liv, en person var sjätte timme. Kunskap om psykisk livräddning kan hjälpa dig förhindra ett suicidfall. Välkommen på onlineutbildning den 15 mars!

Psykisk livräddning är precis lika viktigt som hjärt- och lungräddning. Det krävs kunskap, träning och repetition för att förhindra suicid. Att såväl medarbetare som chefer är utbildade i psykisk livräddning kan vara det som avgör om en människa tar sitt liv eller inte.

Vi bjuder nu in till denna viktiga föreläsning om suicidprevention. Syftet med är att göra dig tryggare i att bemöta medarbetare, brukare, elever m.fl. som inte verkar må bra. Du lär dig hur du kan våga fråga din medarbetare om hens mående, hur du kan stötta en kollega som har det svårt och hur du kan upptäcka tidiga signaler på självmordstankar eller annan relaterad psykisk ohälsa.

Våga skaffa mer kunskap om suicid och gör skillnad för människorna runt dig! Välkommen med din anmälan så ses vi online den 15 mars.

Utbildare

Marie Niljung är personalvetare med över 13 års yrkeserfarenhet. Hon har själv upplevt suicidfall och har de senaste 7 åren arbetat med suicidprevention, både som volontär och som anställd på Suicide Zero. Maries föreläsning om psykologiska olycksfall är både gripande och lärande. Hon föreläser i början med sitt eget hjärta i handen för att sedan på ett pedagogiskt sätt förklara hur alla kan hjälpa till. Hon förmedlar att alla kan bidra, att alla kan spela roll och att alla kan rädda liv!

Marie Niljung Psykisk Ohälsa Suicidprevention

Utbildningen riktar sig till en bred målgrupp inom kommuner och regioner där det finns intresse av fördjupad kunskap om att upptäcka, möta och förstå människor som har suicidala tankar.

Under utbildningen går vi igenom:

  • Maries historia och erfarenhet av psykisk ohälsa i familjen
  • Fakta om suicid – statistik och myter
  • Skyddsfaktorer och varningssignaler
  • Fakta om depression, ångest och stress
  • Hur ska man bemöta? Hur kan man motverka att ohälsa utvecklas till suicid?
  • Tabu, stigmatisering och skam
  • Deltagarnas egna frågor och funderingar

Praktiska detaljer

Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder och inte kan delta. Sista anmälningsdatum är den 28 februari.

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk.
marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.