Balqis Lamis Khattab brottsförebyggande arbete Möllans Basement

Brottsförebyggande samarbete med fokus på unga

Om Möllans Basement och det brottsförebyggande samarbetet med Malmö stad

med Balqis Lamis Khattab

När Malmös ungdomar känner sig otrygga vänder de sig varken till polisen, socialtjänsten eller räddningstjänsten, utan till Balqis Lamis Khattab och föreningen Möllans Basement. Hör mer om föreningen och dess brottsförebyggande samarbete med myndigheterna!

Balqis Lamis Khattab och hennes förening Möllans Basement har en närhet till ungdomarna som polisen, socialtjänsten och andra myndigheter ofta saknar, och just därför är föreningen så värdefull för det brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbetet i Malmö. I november 2021 var det till exempel helt okänt för polisen att 5 000 gymnasieelever i Malmö skulle ha fest – tills Balqis berättade det för dem!

Vad är framgångsfaktorerna bakom ett initiativ som Möllans Basement? Hur stöttar man ungdomar till att ta avstånd från kriminalitet, hur hjälper man dem hitta jobb, gemenskap och trygghet? Hur kan kommuner och myndigheter samarbeta med föreningar såsom Möllans Basement för att nå fler ungdomar och driva ett effektivt brottsförebyggande arbete? Få svaren på denna onlineföreläsning den 3 mars 2022!

Utbildare

Balqis Lamis Khattab, född och uppvuxen i Malmö, har lång erfarenhet av att jobba med ungdomar. I sitt arbete möter hon kriminaliteten på nära håll och har ett unikt och nära samarbete med polis, räddningstjänst och socialtjänst. Balqis har fått flera utmärkelser, bl.a. Årets Eldsjäl, Engagemang Malmö och Skånes mest företagsamma människa och är grundare och verksamhetschef för föreningen Möllans Basement.

Balqis Lamis Khattab brottsförebyggande arbete Möllans Basement

Utbildningen är för dig som arbetar brottsförebyggande men också dig som har övergripande ansvar som chef eller förtroendevald och vill inspireras av en framgångsrik, brottsförebyggande samverkan mellan kommun, polis och ideella föreningar.

På föreläsningen går vi igenom följande:

  • Hur jobbar Möllans Basement med unga i riskzon och vad är framgångsnycklarna?
  • Hur får unga tjejer samma möjligheter som killarna? Om att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck.
  • Hur lyckas man med att få ut 300 ungdomar i arbete?
  • Hur ser samarbetet ut i praktiken med kommun, polis m.fl.?
  • Att göra otrygga områden till platser där folk vill träffas och spendera tid
  • Vad krävs för att nå fram till ungdomarna?
  • Vad händer när ungdomar inte litar på myndigheterna?
  • Tips till kommunerna; vad är viktigt att tänka på?
  • Frågestund

Praktiska detaljer

Välkommen med din anmälan! Utbildningen är den 3 mars 2022 kl. 9:00-11:30. Priset är 2600 kr (exkl moms) per deltagare och faktureras efter anmälan. Anmälan är bindande, men utse gärna en ersättare om du får förhinder.

Du får inloggning dagen före sändning och är med via din egen dator. Vi sänder utbildningen i en sluten grupp på Youtube, så du behöver ha en stabil internetuppkoppling. Vi har en tekniker på plats som ser till att sändningen håller hög kvalité.

Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en IP-adress (unik för varje dator) använder samma licens debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra registrerad IP-adress.

För mer information:

Kontakta vår utbildningssamordnare Marie-Louise Frisk.
marie-louise.frisk@piku.se
+46 734 20 20 29

Datum

mar 03 2022

Tid

09:00 - 11:30

Kostnad

2,600.00kr

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.