LSS-paketet

Digitala kurser för LSS-personal
kurspaket

Möt Socialstyrelsens kompetenskrav för LSS!

I mars 2021 uppmanade Socialstyrelsen till ett grundligt kompetenslyft för personal som jobbar inom LSS-verksamheter. Sätt i gång utvecklingsarbetet med Pikus digitala utbildningspaket!

LSS-personal arbetar ofta nära människor som har svårt att göra sin egen vilja hörd. Tyvärr saknar många LSS-anställda viktig kunskap för att göra ett bra jobb, enligt Socialstyrelsens rapport från mars 2021. Socialstyrelsen pekar på genomgående brister i personalens kompetensnivå, särskilt vad gäller kunskap om aktuell lagstiftning, regelverk och kommunikation. Därför ställer Socialstyrelsen skarpa krav på ökad kompetens och utbildning för LSS-personal, krav som enligt rapporten kommer att följas upp.

Det är alltså hög tid att höja kompetensen i er personalstyrka! Pikus kurspaket för LSS hjälper er komma i gång med 10 utbildningar från start och fler på gång – alla med fokus på viktiga kunskaper som behövs inom LSS.

Kickstarta LSS-lyftet med digitala kurser

Med Pikus LSS-paket får alla medarbetare full tillgång till alla utbildningar i paketet under ett helt år, för ett fast pris. Vi kommer dessutom att löpande fylla på med ännu mer högaktuella föreläsningar i paketet utan extra kostnad!  

Så här fungerar det:

Varje medarbetare får en egen inloggning till Pikus digitala lärplattform och kan ta del av paketet när det passar dem. Chefer och ledare kan använda sig av utbildningsmaterialet på personalmöten, utvecklingsdagar, i enskilda samtal och i ledningsgrupper. Chefer kan även styra arbetet och följa upp resultatet på grupp- och individnivå i lärplattformen.

Har du frågor om paketet eller vill du lägga en beställning? Hör av dig till mig!
Ingrid Haraldsson VD Piku Utbildningar

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.