Årets Sekreterare 2023

Sekreterare och administratörer har ett stort ansvar och besitter ofta en fantastisk kunskapsrikedom som underlättar för hela verksamheten de är en del av. Ändå är det sällan som denna yrkeskår får uppmärksamheten den förtjänar, och det vill vi på Piku Utbildningar ändra på!

I samband med Sekreterardagarna 2023 utser vi Årets Sekreterare 2023. Det kan vara någon som uträttar storverk, knyter ihop lösa trådar, hjälper sina kollegor eller gör “det lilla extra” varje dag. Vinnaren presenteras på Sekreterardagarna under middagen den 25 oktober. Priset är en övernattning för 2 personer inkl. frukost på valfritt Quality-hotel i Sverige.

Ingegerd Backlund

Kommunsekreterare

Stabsavdelningen, Bergs kommun

Hon har skarpa ögon som upptäcker tokigheter och förhindrar att de begås och tänker alltid ett varv extra för att undvika onödiga missar. [...] Samtidigt är Ingegerd en rolig kollega som bjuder oss kollegor på många skratt under arbetsdagarna.

Nominerad av Sanna Castillo Appell

Ingegerd Backlund

Ingegerd är definitionen av en bra sekreterare. Hon håller koll på tjänstepersoner, politiker och ärenden som ska kors och tvärs i kommunen och utanför kommunen. Hon har skarpa ögon som upptäcker tokigheter och förhindrar att de begås och tänker alltid ett varv extra för att undvika onödiga missar. Samtidigt är Ingegerd en rolig kollega som bjuder oss kollegor på många skratt under arbetsdagarna. Ingegerd visar att ödmjukhet, empati och snällhet i kombination med engagemang och noggrannhet får en att komma långt i arbetslivet. Hon är en klippa för oss alla i kommunen och väl värd att utses till årets sekreterare 2023. För oss i Bergs kommun är hon det år ut och år in.

Sanna Castillo Appell

Nämndsekreterare

Stabsavdelningen, Bergs kommun

Sanna är den ultimata nämndsekreteraren! Lugn, saklig, noggrann och proffsig är det första som kommer upp när man tänker på hennes arbetssätt, men i tillägg är hon en toppenkollega och kan med en ängels tålamod stötta och hjälpa oss andra.

Nominerad av Malin Esseen

Sanna Castillo Appell

Sanna är den ultimata nämndsekreteraren! Lugn, saklig, noggrann och proffsig är det första som kommer upp när man tänker på hennes arbetssätt, men i tillägg är hon en toppenkollega och kan med en ängels tålamod stötta och hjälpa oss andra. Sanna är glad, trevlig och får såväl kollegor som presidiet och övriga nämndsledamöter att känna sig sedda och välkomna. Hon har god systemkännedom och kan snabbt göra rätt med sina protokoll – därför nominerar jag henne till “Årets Sekreterare 2023”.

Marielle Eilts Malmström

Biståndshandläggare med utökat ansvar

Myndighetsenheten, Landskrona Stad

Marielle är kvick och snabbtänkt, hon är alltid en hjälpande hand och ser helheten samtidigt som hon tänker utanför boxen [...] hon lyfter, sporrar och främjar en god arbetsmiljö samt bidrar till en bättre arbetsplats varje dag.

Nominerad av Senija Fehratovic

Marielle arbetar med utredning, bedömning och beslut om insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS utifrån gällande delegation. i hennes uppdrag ingår det att vägleda och handleda sina handläggarkollegor relaterat till biståndsbedömning. Arbetet innebär till stor del att planera och genomföra utredningar självständigt samt följa upp redan fattade beslut och stötta kollegor i deras planering, utredning och uppföljning av ärenden. Marielle har också uppdrag att bevaka att handläggarna i samband med utredning tillvaratar och stärker individens egna resurser och förmåga att leva ett självständigt liv. Hon har fått planera, genomföra och utvärdera samt följa upp beslutade biståndsinsatser. Tjänsten har krävt en förmåga att samarbeta med kollegor internt samt samverka externt med utförare och andra samarbetspartners.

Marielle är kvick och snabbtänkt, hon är alltid en hjälpande hand och ser helheten samtidigt som hon tänker utanför boxen. Hon är en tillgång för både verksamhet, sina kollegor och inte minst så kan hon vägleda och handleda kollegor för att säkerställa rättssäkra bedömningar. Hon håller hög nivå på utredningar, har en hög arbetsmoral och stor flexibilitet. Hon har även visat prov på att hon är hjälpsam, ambitiös och behålla lugnet när det krisar. hon lyfter, sporrar och främjar en god arbetsmiljö samt bidrar till en bättre arbetsplats varje dag.

Isabelle Henningsson

Stadssekreterare

Stadsledningsförvaltningen, Avdelningen för juridik och service, Helsingborgs stad

Isabelle är otroligt kunnig och kompetent och hon har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskapen vidare. Hon är rak, tydlig och bestämd samtidigt som hon är inkännande, hjälpsam, förstående och rolig.

Nominerad av Susanne Johansson

Isabelle Henningsson

Isabelle har förmågan att kombinera hög professionalitet med ödmjukhet och glimten-i-ögat känsla. Isabelle är otroligt kunnig och kompetent och hon har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskapen vidare. Hon är rak, tydlig och bestämd samtidigt som hon är inkännande, hjälpsam, förstående och rolig. Isabelle är bra på att ge feedback, inte bara när det är något som kan bli bättre utan även när det gäller beröm. Som ny nämndsekreterare har Isabelle stöttat mig på många sätt, hon har varit tillgänglig per telefon och väglett mig i stort som smått under beredning, hon har deltagit i sammanträde och hjälpt till med protokollet. Det är väldigt tryggt med Isabelle helt enkelt.

Susann Jönsson

Nämndsekreterare

Kommunledningsförvaltningen, Klippans kommun

Hon gör så mycket mer än bara sitt jobb. För politiken, för sina kollegor och för de medborgare hon kommer i kontakt med.

Nominerad av Anna Andresen

Susann Jönsson

Susann levererar direkt. Är vänlig och känner ett stort ansvar för sina arbetesuppgifter. Hon är inte bara en som sitter och skriver, då hon kan alla lagar och paragrafer i socialtjänstlagen så är hon en klippa att luta sig mot. Hon gör så mycket mer än bara sitt jobb. För politiken, för sina kollegor och för de medborgare hon kommer i kontakt med.

Kristina Lasko

Nämndsekreterare, handläggare

Samhällsbyggnadskontoret, Ydre kommun

Kristina är noggrann och gör sitt jobb med en hög grad av integritet, engagemang och noggrannhet. Hon är en person som stärker, och lyfter sina kollegor. Hon backar inte från svåra uppgifter eller samtal.

Nominerad av Anna Andresen

Kristina Lasko

Kristina är noggrann och gör sitt jobb med en hög grad av integritet, engagemang och noggrannhet. Hon är en person som stärker, och lyfter sina kollegor. Hon backar inte från svåra uppgifter eller samtal. Hon är ärlig, härlig och står upp för det hon tror på, samtidigt som hon gör sitt jobb effektivt och strukturerat och alltid tar sig tid när någon behöver hjälp. Det är också viktigt för henne att skattebetalarnas pengar används med förnuft, vilket jag uppskattar mycket hos kollegor i offentlig förvaltning.

Elisabeth Rosenqvist

Förvaltningssekreterare

Kommunstyrelsens förvaltning, Mjölby kommun

Vårt lilla kontor på 20 medarbetare med endast en kvarvarande administratör (jag) skulle täcka upp för en vakant administrativ tjänst. Då ställde Elisabeth, som i vanliga fall jobbar på kommunledningskontoret, upp och hjälpte oss med nämndarbetet till den nybildade Byggnämnden och det gjorde hon med bravur!

Nominerad av Annika Jansson

Elisabeth Rosenqvist

Vi på Byggnadskontoret hade en pågående rekrytering hösten 2022 för ny förvaltnings-/nämndsekreterare när en omorganisation ändrade den utannonserade tjänsten till att gälla för två nämnder istället för en. Det gjorde att vi fick backa och ta omtag vad gällde den rekryteringen. Det fick till följd att vårt lilla kontor på 20 medarbetare med endast en kvarvarande administratör (jag) skulle täcka upp för en vakant administrativ tjänst. Då ställde Elisabeth, som i vanliga fall jobbar på kommunledningskontoret, upp och hjälpte oss med nämndarbetet till den nybildade Byggnämnden och det gjorde hon med bravur! Hon säkerställde det demokratiska nämndarbetet, utvecklade processen i en ny nämnd (det var ju inte bara en omorganisation det var ju nya politiker i och med valåret 2022) och bistod men sin sakkunskap i nämndsfrågor. Både byggnadskontorets tjänstemän och de nytillträdda politikerna har känt sig trygga i Elisabeths händer. Nu är hon delaktig i överlämningen till den nyanställde förvaltningssekreteraren i nya Samhällsbyggnadsnämnden i Mjölby kommun. Hon har varit och är guld värd!

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.